≫ 

ILIEV PORUČIO: Partizan će sigurno igrati Evropu, videćemo na kraju ko je bio u pravu...

"Nebitno je na čemu temeljim optimizam. Mi kažemo da ćemo igrati Evropu. Videćemo na kraju šta će biti i ko je u pravu. Ja kažem da ćemo igrati. I ne samo ja, nego svi u klubu", tvrdi sportski direktor Partizana

  • 36

UEFA kaže jedno, Partizan tvrdi drugo.

Dan posle odluke UEFA da sankcioniše Partizan jednogodišnjom suspenzijom iz Evrope, u klubu iz Humske nema ni naznaka da je klub kažnjen, makar se to da zaključiti iz izjava sportskog direktora Ivice Ilijeva.

>>> Partizan gubi ozbiljan novac neigranjem u Evropi: Posledice po crno-bele mogu biti katastrofalne!

On nema ni najmanju dilemu oko toga da li će crno-beli naredne sezone igrati pod okriljem UEFA.

Zanimalo nas je koliko će njemu kao sportskom direktoru posao biti zakomplikovan sada kada je klub pred izbacivanjem, ali je Iliev odbacio svaku pomisao na dijalog o toj temi.

- Vidim da je sve u redu i da neće biti nikakvih problema. Uopšte ne želim da pričam na neku drugu temu, jer druge teme nema. Mi ćemo igrati Evropu i to je sigurno - uverava Iliev na početku razgovora za Telegraf.rs

Ali UEFA kaže drugačije...

- Pa, evo ja vam kažem da ćemo igrati u Evropu, pa ćemi videti ko je bio u pravu na kraju.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Da li se klub žalio na odluku?

- Ne znam šta je klub uradio, ja sam sportski direktor, mogu samo da vam kažem da će klub igrati Evropu sledeće godine. Što kažu, živi bili pa videli.

Iz UEFA-e su došle neke potpuno drugačije informacije.

- Mi iz kluba kažemo da ćemo igrati, pa ćemo videti na kraju šta će biti.

Na čemu temeljite vaš optimizam?

- Nebitno je na čemu. Mi kažemo da ćemo igrati. Videćemo na kraju šta će biti i ko je u pravu. Ja kažem da ćemo igrati. I ne samo ja, nego svi u klubu.

Ali, ako se ispostavi da grešite...

- Pa, nema šta... Prosto nije realno da ne igramo. Igramo Evropu i to je to. Ja ne mogu da pričam o nečemu što neće da se desi.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Na zvaničnom sajtu UEFA je objavljena vest o suspenziji.

- Kada krene sledeća sezona, a mi ne budemo igrali Evropu, onda možemo da pričamo o tome.  A sad, šta će, kako će, rekla kazala, biće, neće biti, to ne mogu da komentarišem. Mi iz kluba uopšte ne razmišljamo o nečem drugom. Nemamo drugu priču, ne razmišljamo "šta ako".

Dakle, još uvek ne postoji "plan B"?

- Ne, ne... Ni ne tvrdimo da mora da postoji plan B. Kod nas je standardna priča, Partizan funkcioniše sasvim normalno. Ne želim da pričam o nečemu što se nije desilo, niti vidim razlog da moram da pričam o tome. To vam je onda ono: "šta bi bilo kad bio bio smak sveta".

Mnoge stvari ipak upućuju na to da će Partizan biti kažnjen?

- Mi nemamo ta saznanja.

Zvaničan stav UEFA je da je Partizan sankcionisan.

- Videćemo da li je zvaničan.. Svašta se piše.

Pričate o UEFA-i koja je ozbiljna insistucija.

- Oni su najozbiljnija institucija i mi imamo potpuno razumevanje i poverenje u tu instituciju i na osnovu tog poverenja i razumevanja gradimo odnose. Ali to je pitanje za predsednika i generalnog direktora. Ono što ja mogu da vam kažem to su neka moja saznanja unutar kluba da će sve biti u redu. To je ono što ja mogu da kažem, jer ja detalje ne znam, ali znam da će sve biti u redu. Verujem ljudima iz kluba koji su na najvišim pozicijama, verujem da je sve super. Predsednik je juče napomenuo da će danas biti uplaćeno ono što bi trebalo da se uplati. Znam samo da smo dobili rokdo 31. januara i taj rok biće ispoštovan ranije. Znam samo da klub funkcioniše kao da je najnormalnija situacija. Niko ne priča ni razmišlja o nečemu lošem što bi moglo da se desi.

(Telegraf.rs/M.Bogovac)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA