Džikić se kladio koliko će Grobara doći u Pionir i izgubio, imao je šta da kaže i o novajliji Gordonu

Džikić je ponovo imao šta da kaže, u svom maniru

  • 0

Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je da su njegovi košarkaši "previše mekano" počeli utakmicu protiv AEK-a, kao i da je poraz donekle posledica umora.

- Pre svega hoću da se zahvalim ljudima što su došli i napunili Pionir. Izgubio sam opkladu za broj navijača i baš mi je drago što sam je izgubio. Hvala im što su došli i bodrili. Znam da nisu zadovojni, nismo ni mi, ali ovakve stvari se dešavaju. Ja ne bih pričao mnogo o sudijama, ali bilo je čudnih momenata. Ne pričam o kriterijumu, nego o dimenzijama terena -  rekao je Džikić posle meča.

AEK je večeras praktično sve vreme vodio, a Partizan u finišu nije uspeo da iskoristi priliku preokrene.

- Ne sviđa mi se kako smo otvorili utakmicu, jer su nam dali četiri trojke. Znaš da će da bude tuča i otvoriš mekano. Posle toga su oni kontrolisali utakmicu...Gledaćemo video ove utakmice, ali nemamo mnogo vremena, čeka nas FMP. Ne dogadja se ništa čudno. Neki igrači su ušli u umor. Da ima drugih, igrali bi oni - rekao je Džikić.

Trener Partizana je posle novinarskog pitanja rekao da ima puno poverenje u svoje igrače koji su večeras igrali završnicu.

- Što se tiče kraja, ja iskusniji sastav nemam. To su isti oni igrači koji su pobedjivali neizvesne završnice. To su ljudi u koje najviše verujem kad se lomi. Nemam generalno nekih zamerki. Uvek može pametnije - rekao je Džikić.

On je kazao da još ne zna da li će Džamont Gordon potpisati ugovor, već da će se to znati posle testova.

- Nismo doneli odluku. On je došao na probu, nije potpisao ugovor. To je jasno od prvog dana. Videćemo u kakvom je stanju i da li je zdrav. Van forme je, ali to nama ne smeta. Apsolutno najvažnije je da li je zdrav, sve ostalo nas ne zanima - rekao je Džikić.

Trener AEK-a Jure Zdovc ocenio je da je ovo velika pobeda za njegove košarkaše, koji su proteklog vikenda izgubili od Arisa sa pola koša razlike u polufinalu grčkog kupa.

- Ovo je velika pobeda za nas, mislim da mi je ovo prvi put da sam pobedio protiv Partizana u Beogradu. Dobro igramo u gostima u poslednjih mesec i po dana. Drago mi je što sam ubedio igrače da zaborave težak poraz od Arisa u grčkom kupu. Partizanu želim sve najbolje. Imaju sjajan tim i sjajnog trenera. Dugačka je sezona, imaju mnogo pobeda do sada, a biće ih još do kraja - rekao je Zdovc.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA