≫ 

Spartanski okršaj Jelene i Kuznjecove pripao Ruskinji: Srpkinja "pala" posle tri sata i 37 minuta! (FOTO)

Sjajan meč odigrale iskusne rivalke

  • 2

Melburn napušta u Jelena Janković, pa tako Srbija ostaje bez predtsavnika u singlu, pošto je poraz u trećem kolu ptretrpeo i Viktor Troicki od Stena Vavrinke.

Jelena se, ipak, potrudila da ode u stilu.

>>> Kraj i za Viktora: Vavrinka uz mnogo muke "slomio" Troickog

Srpska teniserka je poražena od iskusne Ruskinje Svetlane Kuznjecove posle velike borbe koja je stala u tri sata i 37 minuta igre - 2:1 (6:4, 5:7, 9:7).

Od rivalki koje su već deceniju prisutne na WTA turu ovako nešto se i moglo očekivati: mnogo nadmudrivanja, uzbuđenja i neizvesnosti, pa je publika vrlo zadovoljna napustila tribine nakon meča.

Ruskinja je posle dobijenog prvog seta bila na putu da lako dobije i drugi, barem je tako izgledalo kada je povela 4:1. Ipak, Jelena nije bila sporemna da digne belu zastavu. Od tog trenutka kreće njena serija i preokret za divljenje.  ajpre je ovojila dva gema, potom izgubila jedan i bila na pragu eliminacije, ali je onda sjajnom igrom napravila seriju do 3:0 i stavila tačku na odličan period igre.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Tamo gde je stala u drugom, Jelena je nastavila i u trećem setu. Na tri vezana gema, vezala je još tri i povela u odlučujućem setu 3:0. Delovalo je kao da je ništa ne može zaustaviti. Ali...

Ruskinja se trgla u poslednji čas i prograla baš onda kada se činilo da je "slomljena". Mic po mic topila je prednost Srpkinje i uvela meč u egal, a onda je krenula drama. Prvo je sa 2:4 došla na 5:4, potom je Jelena uspela da povede u dva navrata (6:5 i 7:6), ali ne i da "dokusuri" protivnicu koja je imala više snage i koncentracije da završi posao do kraja. Sa tri uzastopna dobijena gema Kuznjecova je privela meč kraju i slavodobitno napustila užareni teren Melburna.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ing.Milos Djonovic

    20. januar 2017 | 08:58

    Mislimo da bi Teniski savez Srbije morao vise pomoci Novaku Dokovicu Jeleni Jankovic i drugima.Oni su zapravo izvan kontrole sa svojim stabovima koji takodje u zadnjem periodu ne davaju odgovatajuce rezultate.Tu moze vise napraviti medicinska struka ali i trenerska struka na naj.nivou.

  • Jeca

    20. januar 2017 | 15:20

    Gledala sam meč od početka do kraja. Jeca je bila očajna u prvom i polovinom drugog seta....a onda je zaigrala kao da je Jeca iz onih dana......krivo mi je sto je ispala....al se ona barem trudi.... Sramota je da ni jedan tv kanal nije prenosio meč do polovine 3ceg seta.....da je u pitanju Ana, Nole, Viktor, Tipsa ili bilo ko drugi, prenosa bi sigurno bilo.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA