Gofan iznenadio Tima i ide u 1/4 finale! Tamo je i Serena Vilijams (FOTO)

Belgijanac prvi put u TOP 8 na Melburnu * Serena juri svoju sedmu toitulu na AO

  • 0

Belgijski teniser David Gofan plasirao se u četvrtfinale Australijan opena, pošto je u četiri seta pobedio Dominika Tima - 5:7, 7:6, 6:2, 6:2.

 

Gofan, inače 11. nosilac, prvi put se plasirao u TOP 8 u Melburnu i tamo će igrati protiv boljeg iz duela Uzbekistanca Denisa Istomina i Grigora Dimitrova iz Bugarske.

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

U četvrtfinalu je i Serena Vilijams koja je pobedila 16. teniserku sveta Čehinju Barboru Stricovu posle dva seta, 7:5, 6:4.

 

Vilijams pokušava da osvoji sedmu titulu na Australijan openu, a ukupno 23. grend slem trofej, što bi bio rekord u Open eri.

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

Trijumfom u Melburnu vratila bi se na prvo mesto WTA liste, pošto je prva teniserka sveta Andželik Kerber  izgubila u osmini finala. Kerber je u septembru preuzela prvo mesto na svetskoj rang-listi od Vilijams, posle osvajanja Ju Es opena.

 

Vilijams će u četvrtfinalu igrati protiv devete teniserke sveta Britanke Džoane Konte koja je sa 6:1, 6:4 pobedila Ruskinju Ekaterinu Makarovu.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA