≫ 

Vujović razume Hrvate: Pa nisu imali ni 24 sata odmora nakon polufinala!

Srpski trener kaže da je ostvario san

  • 13

Selektor Slovenije Veselin Vujović je bio želja mnogih u Hrvatskoj da bude selektor tamošnje rukometne reprezentacije. Međutim, sudbina ga je odvela na klupu Slovenije, sa kojom je pobedom protiv upravo Hrvatske osvojio istorijsku bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Francuskoj.

>>> Srpski doktor rukometa: Vujovićevev kratak ali SAVRŠEN govor na tajm-autu posle kog su pali Hrvati (VIDEO)

- Ovo je ostvarenje moga sna. Kao igrač sam osvojio sve, ali kao treneru mi je nedostajalo ovakvih uspeha. Iako, ni sam ne znam kako smo ovo dobili - poručio je Vujović.

- Verovatno su hrvatski igrači bili umorni na kraju, poslednjih deset minuta nisu imali snage. U prvom delu igrala je Hrvatska odličnu odbranu, a nas jednostavno nije bilo na terenu. Ali sve se okrenulo. Razumem i Babića i njegove igrače, pa nisu imali ni 24 sata odmora nakon polufinala - poručio je srpski  trener.

Vujović je u maju 2015. godine potpisao trogodišnji ugovor, a na klupi reprezentacije Slovenije zamenio je Borisa Deniča.

Tokom trenerske karijere vodio je i reprezentaciju Srbije i Crne Gore, Makedonije, kao i Sijudad Real, Vardar, Al Sad, Al Šabab i Zagreb.

Sa reprezentacijom Jugoslavije je kao igrač osvojio zlatnu i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu (1984) i Seulu (1988), zlato i srebro na Svetskom prvenstvu u Švajcarskoj (1986) i Nemačkoj (1982), kao i bronzu na šampionatu Evrope u Španiji (1996).

On je 1988. godine proglašen za najboljeg rukometaša sveta u izboru IHF-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    29. januar 2017 | 11:07

    vujoviću kao igrač si osvojio šta? pogledaj šta je samo jedno krilo hrvatske osvojilo.

  • Johan

    29. januar 2017 | 11:23

    Fala braći Slovencima što su razbucali Hrvate evo mi se povratila jutarnja erekcija.

  • Marko

    29. januar 2017 | 11:10

    Vujo ti si najbolji!! VUJOO MAJSTORE!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA