VIMBLDON: Nole u polufinalu na Federera, prvi protivnik Huan Karlos Ferero

Tipsarević će se za plasman u drugo kolo boriti protiv Davida Nalbandijana, derbi prvog kola u ženskoj konkurenciji Jelena Janković - Kim Klajsters

  • 0

Najbolji teniser sveta Novak Đoković odbranu titule počeće protiv španskog tenisera i bivšeg broja jedan Huana Karlosa Ferera, a u njegovoj polovini žreba je Rodžer Federer s kojim bi trebalo da se sastane u polufinalu. Prvi protivnik šestostrukog šampiona je Albert Ramos.

Jedan od derbija prvog kola je susret Nikolaja Davidenka i Endija Mareja. Rafael Nadal ne bi trebalo da ima težak posao protiv Tomasa Belučija. Nadal kao drugi i Marej kao četvrti nosilac projaktovani su drugi polufinalni par.

Janko Tipsarević nalazi se u ovom, donjem delu žreba, a u prom kolu ga čeka nimalo lak zadatak. Osmi igrač sveta za protivnika je dobio Argentinca Davida Nalbandijana.

Protivik Viktora Troickog u prvom kolu je španski teniser Marsel Granoljers.

Obavljen je i žreb u ženskoj konkurenciji. Dva bivša broja jedan, Jelena Janković i Kim Klajsters, odigraće derbi prvog kola. Njih dve su u prvoj četvrtini kostura u kome je i najbolja teniserka sveta i prva nositeljka Marija Šarapova.

Ana Ivanović je na drugom kraju žreba gde je glavni nosilac Viktorija Azarenka, a naša najbolja teniserka u prvom kolu se sastaje sa španskom igračicom Marijom Hose Martines Sančes.

Bojana Jovanovski sastaće se sa Grkinjom Elenom Danilidu, a Vesna Dolonc će na startu takmičenja odmeriti snage sa Bugarkom Cvetanom Pironkovom.

Najbolji srpski dubl igrač Nenad Zimonjić će u paru s Austrijancem Aleksanderom Pejomu prvom kolu  igrati protiv Australijanaca Krisa Gučionea i Lejtona Hjuita. Ziki bi trebalo da nastupi i u miks dublu s Anom Ivanović, a žreb će biti obavljen naknadno.

(O.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA