ŽIVOTNA PRIČA NIKOLE JOKIĆA: Od malog brata do velike zvezde! (FOTO)

Nije bitno kakvu reputaciju imaš i odakle dolaziš, već koliko si dobar sada, u ovom trenutku. Ovo je priča Nikole Jokića

  • 5

Jedna od najvećih srpskih košarkaših zvezda i NBA igrač Nikola Jokić, postao je deo globalne Nike-ove COME OUT OF NOWHERE kampanje, pridruživši se tako mladim NBA zvezdama Huanu Hernangomezu, Denis Šrederu, Gijanisu Antetokunpou i Evanu Furnijeu.

Nova Nike kampanja slavi sve košarkaše koji su na nesvakidašnji način, potpuno neočekivano stigli do NBA lige i ostvarili sjajnu karijeru. Jedan od njih je i dečak iz Sombora, koji čak i nije voleo košarku.

Foto: Promo Foto: Promo

Počeci

- Još sa cuclom u ustima sam gledao braću kako igraju - počinje svoju priču Nikola Jokić.

Moja porodica je veliki ljubitelj košarke. U našem dvosobnom stanu smo imali sobni koš, a košarku smo igrali na obližnjem terenu. Čak i dok sam još bio beba sa cuclom, satima bih gledao braću kako igraju.

Foto: Promo Foto: Promo

Dva na jedan, oni protiv mene     

Braća su starija od mene 11 i 13 godina. Nikad mi nije bilo lako sa njima, pogotovo kad sam postao dovoljno velik da igram protiv njih.

Trke konja bile su moje utočište

Voleo sam košarku, ali mi je odgovaralo da se bavim i drugim aktivnostima kao što su trke konja. Voleo sam konje i hteo sam se njima baviti u životu.

Foto: Promo Foto: Promo

Mrzeo sam odlazak na prvi trening

Tada sam bio niži i puniji, ali moj otac je bio takav zaljubljenik u košarku da sam morao da idem. Budući da nisam bio visok, stavili su me na poziciju plejmejkera, što je pridonelo kvalitetu mojih dodavanja.

Trener je video nešto u meni

Trener me gotivio. Govorio mi je da nastavim da vežbam. Počeo sam da igram u juniorskoj ligi. Beogradski klub KK Mega Basket me video kako igram i hteli su da ostanemo u kontaktu. Pola sezone kasnije su me zvali da dođem da igram za njih.

Foto: Promo Foto: Promo

Odlazak od kuće nije bio lak

Braća su mi govorila da odem da igram u Beograd. "Šta imaš da izgubiš?", govorili su. Njihova podrška mi je dala samopouzdanje potrebno da odem, što sam i sam želeo.

Spavao sam kad su me "Nuggetsi" draftirali

Brat me nazvao da mi kaže. Mislio sam da sanjam i nastavio sam da spavam. Kada sam postao svestan stvarnosti, sve se promenilo. Sve.

Foto: Promo Foto: Promo

  Naučio sam kako da se ne plašim protivnika

Odrastanje uz dvojicu starije braće naučilo me da se nuičega ne bojim. Koncentracija na igru je najvažnija stvar. Svoju porodicu sam već učinio ponosnom, ali još uvek mogu da postignem mnogo.    

Foto: Promo Foto: Promo

  (Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vaše ime

    6. februar 2017 | 15:47

    Aj ne stavljajte ove crno bele slike. Izgleda kao da je neko ne daj Boze umro.

  • Tica 123

    6. februar 2017 | 16:09

    Ovo sad je pocetak jednog velikog igraca

  • Devici, Golija

    6. februar 2017 | 17:10

    Ne mnogo, vec imas kapacitet da postavim lestvicu na nedostupan nivo, SRECNO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA