≫ 

Šta je najvažnije što Zvezda mora da uradi da ne bi ispala iz trke za Top 8?

  • 17

Pred košarkašima Crvene zvezde su nedelje odluke u Evroligi.

Još osam kola ostalo je do kraja takmičenja u najjačem evropskom klupskom takmičenju, dakle još dovoljno prostora da dođe do rokada na tabeli, a crveno-beli bi već u naredna dva kola mogli dodatno da se približe plasmanu u Top 8 i plasmanu u plej-of.

>>> Šta se desilo sa šutom Luke Mitrovića? Svi su primetili novu tehniku zbog koje teže postiže poene (VIDEO)

Posle poraza od Efesa i CSKA, Zvezdu čekaju dve uzastopne utakmice pred svojim navijačima, protiv Galatasaraja, pa Bamberga, i ako to budu pobede kojima se nadaju navijači, mogle bi da se pokažu kao krucijalne za ostanak među osam najboljih do kraja.

Zašto je vrlo važno dobiti oba ova meča?

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Prvo, Zvezdi bi ta dva trijumfa obezbedila veliki kredit i prednost u odnosu na pratioce pred sam finiš regularnog dela sezone.

Na primer, Zvezda bi u slučaju oba pozitivna ishoda sigurno zadržala šestu poziciju ispred Baskonije, Efesa i Darušafake, a najbolji scenario je da se izjednači ili prestigne Panatinaikos na petom mestu (Atinjani čekaju Uniks, idu Darušafaki).

Drugo, posle utakmica sa Galatasarajem i Bambergom, Zvezdi slede četiri daleko teža ispita: Real (vezao osam pobeda) u gostima, Armani (digao formu) takođe na strani, Olimpijakos kod kuće i Barselona u gostima i pošteno je reći da u ovim mečevima crveno-beli nisu favoriti, sem možda protiv Armanija, pa je i iz tog razloga veoma važno krenuti u ovu seriju teških utakmica sa dve pobede.

Ako bi Beograđani uspeli da pobede i samo jednom u pomenutom nizu od četiri meča, ta pobeda bila bi premija i garant plasmana u plej-of.

Konačno, u poslednja dva kola ekipa Dejana Radonjića čeka Uniks i ide na noge Darušafaki.

Ako sve prođe prema planu, Zvezda bi u slučaju pobede protiv ruskog tima koji je maltene izgubio sve šanse za prolaz, sa navijačima mogla da proslavi plasman u Top 8, a onda sa Darušfakaom da odigra za bolji plasman ukoliko joj se ukaže prilika za to.

Vrlo važno je reći da će dalji plasman Beograđana zavisiti i od rezultata ostalih mečeva, pa će sigurno naići kolo u kom će izgubiti i Zvezda, ali i barem jedan njen pratilac ili neki od timova koji se bore za ulazak među osam, tako da je i to posebno bitan faktor ka konačnom uspehu srpskog evroligaša.

Foto: euroleague.net/printscreen

Foto: euroleague.net/printscreen

Foto: euroleague.net Foto: euroleague.net

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laf

    10. februar 2017 | 15:02

    A zasto Olimpijakos ne bi pao u BG...Sa trojkom CSKA,Fener,Real je u podjednakom rangu a evo i navijaci koji ne navijaju za Zvezdu znaju kako su prosli ti klubovi ovde...

  • CZ Zemun

    10. februar 2017 | 13:39

    Najvažnije je da vrati pokradene pare sa Kosova, vrati svoj grb i ime, i otarasi se turskog naziva "Delije".

  • Red Star

    10. februar 2017 | 14:48

    Bolje da budemo opet i slaba Zvezda, nego kao sada, jaki FMP. Hoću svoje ime nazad, hoću brisanje IDEE sa dresa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA