≫ 

Novi selektor košarkašica: Cilj je da budemo među pet ekipa u Evropi!

Moramo da budemo među pet u Evropi kako bismo održali kontinuitet

  • 5

Novi selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Stevan Karadžić rekao je danas da je glavni cilj da sačuva kontinuitet dobrih rezultata na velikim takmičenjima.

Karadžić je danas u Kući košarke u Sazonovoj potpisao jednogodišnji ugovor i od Marine Maljković nasledio ekipu koja je aktuelni prvak Evrope i bronzana sa Olimpijskih igara u Riju.

- Ispred mene je veliki korak u karijeri. Biće teško da ponovim rezultate koje je pravila Maljković, podigla je lestvicu i košarkašice Srbije su redovne učesnice završnih turnira. Cilj je da budemo među pet najboljih na Evropskom prvenstvu kako bismo zadržali kontinuitet", rekao je Karadžić.

On je dodao da dobro poznaje igračice iz reprezentacije i da će sa svima obaviti razgovore.

- Svi smo upoznati sa njihovim rezultatima, sve nas su naterale da pratimo žensku košarku sa velikom pažnjom posle uspeha -, poručio je selektor.

Karadžić je preuzeo klupu Srbije na predlog potpredsednice Ane Joković, otkrio je predsednik KSS Predrag Danilović.

- Zahvalila bih se Marini na svemu što je uradila, postavljeni su temelji. Verujem da je Karadžić pravo rešenje, a cilj je da na Evropskom prvenstvu u Češkoj budemo među pet - ponovila je Joković.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: KSS/Marko Metlaš Foto: KSS/Marko Metlaš

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GdK

    10. februar 2017 | 16:03

    Selektorka je trebalo da bude milica Dabovic, koja je Grobarka i samim tim ima POBEDNICKI MENTALITET, za razliku od Karadzica (koji osim poznatog prezimena)koji ima gubitnicki mentalitet stican u ugasenoj KKcz i vec saebi pravi alibi sa 5 mestom..?? Zar posle 1 u Evropi i 2 u Svetu..!!!

  • Маre

    11. februar 2017 | 08:44

    Успјех да будемо међу 5, свашта.

  • Борко

    10. februar 2017 | 17:22

    Ана угасила си га.Све док ти у репрезентацији играју само фаворизоване младе кошаркашице из звезде и кораћа немамо будћност.Игра се кошарка и у малим градовима.Видела си пре неки дан.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA