Sve o All Star meču na kojem večeras igra Nikola Jokić (VIDEO)

Drugi put zaredom će Srbija imati predstavnika na utakmici "zvezda u usponu"

  • 0
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

NBA All Star vikend održava se po 66. put u Nju Orleansu, i tradicionalno je za prvi dan rezervisana utakmica "zvezda u usponu". Drugu godinu zaredom Srbija će imati predstavnika među najboljima u ligi.

Nikola Jokić je tu debitovao lani u Torontu, kada je kao ruki učestvovao u na istoj utakmici - postigao je 12 poena, uz osam skokova i četiri asistencije.

U prvoj sezoni u Denveru, prosečno je beležio 10 poena, sedam skokova i 2.4 asistencije.

Napredak u drugoj godini je očigledan - 16.3 poena, deset skokova i 4.3 asistencije, sa 58 odsto uspešnog šuta iz igre. Jedan je od trojice igrača koji u ličnu statistiku upisuje makar 20 poena, deset skokova i pet asistencija od 1. januara, uz Rasela Vestbruka i Demarkusa Kazinsa.

Za deset dana je zabeležio dva tripl-dabla i postigao 40 poena.

>>> Jokić zajedno sa Šarićem putuje na All Star: Pogledajte kako se Srbin spremio za spektakularni vikend! (FOTO)

Sve ovo je trebalo da svrsta srpskog reprezentativca u aktere glavnog događaja ovog vikenda, All star meč. Još jedan dokaz je i taj što je upravo Jokić izabran kao zamena za povređenog Džoela Embida da učestvuje u izazovu veština (Skill Challenge), koji je na programu u noći između subote i nedelje.

Da se pozabavimo sada utakmicom "zvezda u usponu".

Ovo su igrači koji čine timove sastavljenih od košarkaša koji igraju svoju prvu ili drugu sezonu u NBA ligi.

TIM SAD: Devin Buker (Finiks), Malkolm Brogdon (Milvoki), Markis Kris (Finiks), Brendon Ingram (LA Lejkers), Frenk Kaminski (Šarlot), Džalil Okafor (Filadelfija), Dianđelo Rasel (LA Lejkers), Džonatan Simons (San Antonio), Karl-Entoni Tauns (Minesota), Majls Tarner (Indijana).

TIM OSTATKA SVETA: Aleks Abrinjes (Oklahoma Siti), Dante Eksum (Juta), Badi Hild (Nju Orleans), Nikola Jokić (Denver), Trej Lajls (Juta), Vili Ernangomez (Njujork), Džamal Marej (Denver), Kristaps Porcingis (Njujork), Domantas Sabonis (Oklahoma Siti), Dario Šarić (Filadelfija).

Podsetićemo na podatak da u sezoni 2016/17 u NBA ligi igra čak 113 stranih igrača, koji dolaze iz ukupno 41 države.

Formirana 1994. godine, prvobitno je utakmica zamišljena kao duel najboljih novajlija, da bi joj se vremenom menjao koncept.

Timove biraju pomoćni treneri ekipa, koji u ime kluba glasaju za određene igrače. Treneri biraju po četvoricu bekova, četvoricu visokih igrača i još dvojicu po sopstvenom izboru iz dve kategorije. Takođe, za svaki tim biraju makar tri ruki igrača, i trojicu "sofmora", odnosno onih koji igraju drugu NBA sezonu.

Glavni treneri ekipa "zvezda u usponu" biće pomoćnici trenera koji vode timove Zapada i Istoka na završnom, All star meču. Zapad ove godine sa klupe vodi trener Golden Stejta Stiv Ker, a Istok trener Boston Seltiksa, Bred Stivens.

Utakmica "zvezda u usponu" na programu je od tri sata posle ponoći, na Sport klubu 1.

- Idemo na All Star da se zabavimo - u svom stilu je poručio Nikola Jokić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA