Revolucija u fudbalu: Vilja je prvi igrač koji je isključen na osnovu video snimka! (VIDEO)

Sudija isprva nije video nesportski potez slavnog Španca, pa je iskoristio pomoć kamere i na kraju ispravno postupio

  • 0

Prodor video tehnologije u sport, konkretno u fudbal, već je počeo da daje prve konkretne rezultate.

U američkoj profesionalnoj fudbalskoj ligi (MLS) najdalje su otišli u tom pogledu, i tamo se prvi put u istoriji fudbala desilo da jedan igrač bude isključen nakon što je sudija zaustavio utakmicu i na osnovu snimka utvrdio da je bilo elemenata za sankciju.

Ovaj svakako veliki iskorak u modernom fudbalu desio se na prijateljskom meču između Njujork Sitija i Hjustona, a u centru pažnje bio je nekadašnji napadač španske reprezentacije David Vilja.

Eks golgeter Valensije je prilikom jednog kornera udario u lice svog čuvara, tako da to niko nije mogao da vidi, pa ni kompletna sudijska ekipa. Međutim, kako je igrač Hjustona reklamirao da ga je Vilja udario, glavni arbitar je prekimnuo utakmicu kako bi se u istinitost njegovih tvrdnji uverio putem TV snimka.

Kada je utvrdio da je Španac zaista nesportski reagovao, dodelio mu je crveni karton.

Vilja je tako postao prvi igrač koji je isključen na osnovu video tehnologije koja je u predsezoni u test fazi, a primenjivaće se prvi put kada krene sezona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA