≫ 

POTPUNI SPEKTAKL U LIGI ŠAMPIONA: Siti pobedio 5:3, Atletiko 4:2! (FOTO)

Kada kažemo da je fudbal najvažnija sporedna stvar na svetu - mislimo na ovo što se desilo večeras

  • 5

Zapamtite dobro ovaj dan u Ligi šampiona, jer dugo nećete videti ništa slično: dva istovremeno odigrana tako uzbudljiva, tako dramatična i golovima garnirana meča.

Jeste otrcana fraza, ali je savršena i iskoristićemo je da kažemo da je u utorak uveče - pobedio fudbal!

U dve superuzbudljive utakmice osmine finala, u Leverkuzenu i Mančesteru, Atletiko je pobedio Bajer 4:2, a Siti u fudbalskom "blokbasteru", posle zaostatka od 2:3, savladao je Monako 5:3!

>>> Šta reći za ovaj maestralan gol Atletikovog fudbalera na Baj Areni? (VIDEO)

Ko je gledao obe utakmice teško da je i do toaleta mogao da trkne, a da u međuvremenu ne propusti neki gol ili šansu kojih je takođe bilo pregršt na obe utakmice.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Za razliku od meča na "Bajareni" gde su "jorgandžije" imale kontrolu meča uglavnom sve vreme (sem kod 2:3 kada su igači Bajera baš navaljivali i propustili dve-tri dobre šanse), na "Etihadu" se situacija menjala bukvalno iz minuta u minut.

Monako je imao savršenu situaciju u 50. minut: vođstvo od 2:1 i penal!

Međutim, kapiten tima iz Kneževine, razgoropađeni Radamel Falkao traljavo je izveo kazneni udarac i omogućio Kabaljeru da se proslavi.

>>> Srbin napravio penal protiv Atletika, a Crnogorac dao autogol (VIDEO)

Bio je to početak potpunog "ludila" na terenu.

Siti je vratio meč u egal preko Aguera kome se ponovo otvorilo mesto u staretnoj postavi zbog povrede Hesusa. Argentinac je pokazao Gvardioli da ga je možda prerano premestio na klupu. Ipak, egal nije dugo trajao, jer je Falkao samo tri minuta kasnije postigao svoj drugi gol za novo vođstvo, za 3:2 - i to kakvim golom!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Bio je to genijalan lob preko Kabaljera za TV špice.

Delovalo je tada da Monako ima snage i kvaliteta da makar ode kući sa pozitivnim ishodom, ali umesto toga doživeo je potpuni debakl u narednih dvadesetak minuta. Paklenih dvadesetak minuta u režiji nebeskoplavih iz Mančestera.

Aguero je bio strelac i narednog gola za "građane", a svoju "MVP" partiju zaokružio je nesebičnom asistencijom u 82. minutu za Sanea kome je preostalo samo da ćušne loptu u gol, za potpuni delirijum na stadionu, jer je u tom trenutku Siti "u džepu" imao vođstvo od 5:3!

Prethodno, četvrti gol za Siti postigao je Stouns, posle "prekida", kada se našao u pravo vreme na pravom mestu i loptu koju je samo zakačio Fernandinjo, sproveo u mrežu.

Istovremeno, u Leverkuzenu, Atltiko je vladao situacijom u najvećem delu meča i još jednom se pokazalo da Simeone u rukama ima moćan tandem: Grizman-Gameiro.

Francuski par funkcionisao je kao sat u Nemačkoj, postigli su po gol, a i jedan drugom omogućili da postignu isti. Jedini krizni trenuci u igri gostiju bili su pri rezultatu 3:2 kada je domai sastav udario najjače i nizom šansi opasno pretio da izjednači. Ipak, odbrana Atletika odbila je taj najjači udar, a onda udarila novi bolan šamar "aspirindžijama".

Stari majstor Tores, koji je u međuvremenu ušao sa klupe, postavio je konačan rezultat i upravo tim golom omogućio svom timu potpuno miran revanš.

MANČESTER SITI - MONAKO 5:3

(Sterling 26, Aguero 58, 71, Stouns 77, Sane 82 - Falkao 32, 61, Mbape 41)

LEVERKUZEN - ATLETIKO MADRID 2:4

(Belarabi 48, Savić 68ag - Saul 17, Grizman 25, Gameiro 59, Tores 86)

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

 

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

 

Liga Šampiona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko iz mase...

    21. februar 2017 | 22:28

    A ja arenu nemam...vazno da imam Rts...

  • Crni

    21. februar 2017 | 22:57

    U ove dve utakmice smo mgli da vidimo koliko je fudbal inace prelep sport kad se igra na pravi nacin

  • Dr. za rock and roll

    21. februar 2017 | 22:34

    Fudbal sa druge planete !!!! Ovo je ne moguce??????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA