≫ 

FMP i Zvezda drže sudbinu Partizana u svojim rukama!

Crno-beli moraju da ostvare sve tri pobede do kraja, a ako bar jednom kiksne dosta će zavisti i od duela Cedevite i Budućnosti sa FMP-om i Crvenom zvezdom u poslednjem kolu

  • 24

Košarkaši Partizana imaju delikatan zadatak da u naredna tri kola ABA lige probaju da se domognu druge pozicije na tabeli, ili bar da zadrže treće koje trenutno imaju.

>>> Peković dobio sina i dao mu moćno rusko ime!

Trenutno su na trećem mestu tabele zahvaljujući pobedi nad Zadrom 87:86 kiksu Budućnosti u Ljubljani, pa imaju isti skor kao Cedevita (17-6), a pobedu više od Podgoričana (16-6) Ako u naredne tri utakmice sve ekipe zabeleže pobede Partizan će u polufinalu ći na Cedevitu, ali neće imati prednost domaćeg terena.

Partizan imao +10 u 4/4, ali je na kraju slavio u neviđenoj drami: Zadar promašio trojku za pobedu!

Međutim, osim što mora da pobedi sve tri utakmice koje selede: Mega Leks i Igokeu na gostovanju i Krku kod kuće, Partizan da bi bio drugi i stekao prednost domaćeg terena mora da čekau u kiks Cedevite.

Budućnost je već kiksnula jednom, ali nikad se ne zna do kraja šta će biti!Ako Crnogorci pobede sve do kraja, a Partizan izgubi onda će crno-beli biti četvti. Ali, na sreću taj poslednji meč Budućnost dolazi Crvenoj zvezdi.

Partizan ne sme da izgubi nijedan meč jer i Cedevita i Budućnost imaju bolji međusobni skor, pa bi u slučaju istog skora crno-beli bili četvrti i išli bi na Crvenu zvezdu.

Međutim, upravo Zvezda, ali i FMP mogu da pomognu Partizanu!

U poslednjoj utakmici Partizan ima dve šanse da dođe do DRUGE pozicije.

Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović

Naime, Crvena zvezda dočekuje Budućnost i realno je da pobedi, ali Partizan zato ne sme da izgubi nijedan meč do kraja. Sada imaju pobedu više od Podgoričana, a ako se desi da kiksu imaće isti skor, a Budućnost je bolja u međusobnim duelima.

Svi navijači crno-belih budno će pratiti meč i možda navijati da Zvezda pobedi Budućnost. Možda i neće, ali svakako Partizanu treba ta da pobeda. Veliki problem je što Partizan nema sve igrače u pogonu. Zbog trovanja su odsutni Hečer i Koprivica kao i trened Džikić i pitanje koliko će biti spremni jer već naredni meč igraju u ponedeljak sa Mega Leksom u Sremskoj Mitrovici.

Druga šansa, manje izgledna je da FMP iznenadi Cedevitu u Zagrebu. Nije nemoguće, ali je teško. Mada panteri znaju da budu nezgodni.Ako se to desi, a Partizan pobedi sve do kraja biće na drugoj poziciji.

U svakom slučaju Zvezda i FMP drže deo sudbine Partizana u svojim rukama.

Tabela: Cedevita 17-6, Partizan 17-6, Budućnost 16-6

Ko s kim do kraja

24. kolo

Mega Leks - Partizan

Budućnost - FMP

Cedevita - Karpoš Sokoli

25. kolo:

Partizan - Krka

Budućnost -MZT

Olimpija - Cedevita

26. kolo:

Igokea - Partizan

Crvena zvezda - Budućnost

Cedevita - FMP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misirac

    24. februar 2017 | 20:56

    Ajde grobari, ako budete dobri i lepo nas zamolite, razmislićemo...

  • Milance

    24. februar 2017 | 20:22

    Veoma prosto. Partizan mora da bude cetvrti. Lakse je pobediti zvezdu na dve utakmice nego u finalu na tri.

  • Moralni Gmizavac

    24. februar 2017 | 21:18

    Partizan ce biti cetvrti 100%!A inace svejedno je... Ako bi mogao dobiti zvezdu to bi onda lakse bilo dva puta ,a ne 3...Logicno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA