SAZNAJEMO: Vujošević zbog Partizana odbio ponudu Cibone od milion evra!

- Oni su u celoj priči nastupili izuzetno gospodski. Pokazali su veliku želju da odem tamo i verujte, da nije postojala opcija da budem potreban i Partizanu, otišao bih u Cibonu - rekao je Vujošević. Cibona potvrđuje da je razgovora bilo

  • 4

Proslavljeni trener Duško Vujošević odbio je ponudu Cibone tešku milion evra kako bi ponovo seo na klupu Partizana s kojim je ostvario najveće uspehe u karijeri, saznaje Telegraf.rs.

Zagrepčani su, naime, ponudili Vujoševiću dvogodišnji ugovor po kojem bi godišnje zarađivao pola miliona evra, plus bonuse u slučaju dobrog rezultata u Evroligi.

Izvor Telegrafa blizak Ciboni kaže da je ponuda Vujoševiću iz Zagreba stigla pre otprilike dva meseca.

- Vujošević se korektno zahvalio na ponudi i rekao da će razmisliti, a nedavno je čelnicima Cibone javio da se odlučio za crno-bele. Najtrofejniji hrvatski klub hteo je da ga angažuje na najmanje dve godine, a ponudili su mu 500.000 evra po sezoni. Tu su bili predviđeni i bonusi u slučaju dobrog rezultata u Evroligi, a eventualni fajnal for bi Duletu doneo još pola miliona evra - objašnjava naš izvor i dodaje:

- Uprava kluba je Vujoševiću obećala i sasvim solidan budžet za dovođenje igrača, kao i odrešene ruke u njihovom izboru. Zagrepčani već dugo u Evropi ne mogu da naprave značajniji rezultat, što opterećuje sve u klubu, pa su u treneru Partizana videli čoveka koji svojim radom može to da promeni. Postojali su i neki načelni dogovori sa zagrebačkim funkcionerima da se pronađu pare i ojača budžet Cibone, kako bi se publika vratila na tribine. Ceo sistem finansiranja trebalo je, u stvari, da bude iskopiran sistem po kojem funkcioniše hokejaški klub Medveščak, koji sa uspehom i ogromnom medijskom pažnjom nastupa u austrijskoj ligi.

Duško Vujošević je na današnjoj konferenciji za novinare, neposredno pošto je promovisan u trenera Partizana, potvrdio da je imao ponudu zagrebačkog kluba.

- Oni su u celoj priči nastupili izuzetno gospodski. Pokazali su veliku želju da odem tamo i verujte da nije postojala opcija da budem potreban i Partizanu, otišao bih u Cibonu. Samo, ne bih voleo da iko to tumači tako da nisam želeo da odem tamo, jer su u pitanju Hrvati - rekao je Vujošević.

S druge strane, u Ciboni nam je potvrđeno da je pregovora s Vujoševićem bilo.

- Vođstvo košarkaškog kluba Cibona s gospodinom Vujoševićem vodilo je razgovore o dugoročnoj saradnji na započetom projektu stvaranja kvalitetne Cibone. U spomenutim razgovorima gospodin Vujošević poneo se izuzetno korektno i iskreno. Mi poštujemo i cenimo njegovu odluku, te mu čestitamo na ponovnom angažmanu u košarkaškom klubu Partizan. Što se tiče pitanja o finansijskom delu naših razgovora, nismo u mogućnosti o tome javno govoriti. Koristimo priliku da ovim putem i gospodinu Vujoševiću i KK Partizan zaželimo puno uspeha u budućem radu - kažu u zagrebačkom klubu.

(M. Grujić)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boris

    26. jun 2012 | 18:38

    pa kada se odlucujes izmedju dva hrvatska kluba uvek biras veci. Pare nisu bitne.

  • speedy

    26. jun 2012 | 17:48

    Kakva fora..Kao odbio milion eura od kluba koji nema za germu.Sva ova prica je plasirana da bi se pokazali koliko voli Partizan.Dusko ko te ne zna skupo bi te platio

  • Travis

    26. jun 2012 | 16:41

    Jeste, dobijao milion od kluba koji se raspada i puca po savovima zbog besparice. Pa oni su duzni i ruzni, pa nasli Duletu da daju silne pare.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA