Vujošević u Partizanu na neodređeno vreme!

"Drago mi je kada čujem da je Zvezda smanjila dug za 12 miliona evra, jedino se pitam kako su prethodno potrošene te pare i na koji način i kojim rezultatima su uspeli da vrate novac", kazao novi trener crno-belih

  • 1

Trofejni trener košarkaškog kluba Partizan Duško Vujošević danas se zvanično četvrti put vratio na klupu crno-belih i postao prvi stručnjak u istoriji koji je postpisao ugovor na neodređeno vreme!

Vujošević je obećao da će učiniti sve da aktuelni rekord od 11. uzastopnih šampionskih titula učini još nedostižnijim za sve koji žele da skinu crno-bele s trona.

- Partizan je Vujoševićeva kuća, dogovorili smo se pre nekoliko dana da se vrati, potpisao je ugovor na neograničen period i tako će i biti - objasnio je predsednik crno-belih Predrag Danilović na zvaničnoj promociji u Klubu sportista na stadionu Partizana.

Vujošević se vratio u klub s kojim je osvojio 20 titula, od ukupno 41, koliko Partizan ima u kolekciji.

- Imam istu tremu kao i prvi put kada sam preuzimao mesto trenera. Partizan je moj prirodni ambijent, ovde najbolje radim i zato sam prihvatio poziv. Imao sam ponuda i iz drugih država, ali moja mana je što ne funkcionišem najbolje van Beograda i Partizana. Prosto je, kao što neki ljudi teško spavaju u hotelima - objasnio je Vujošević.

On je istakao da je njegov prethodnik, ali i nekadašnji asistent Vlada Jovanović sjajno radio u poslednje dve godine. Dosadašnji kondicioni trener crno-belih Vladan Radonjić takođe je, kao i Jovanović, prihvatio ponudu Donjeca i brinuće o fizičkoj spremi ukrajinskog šampiona.

- Osvojio je pet trofeja i pokazao da zaslužuje da se jednog dana ponovo vrati u Partizan. Nije mu bilo lako da me nasledi, ali posle 11. titula zaredom ni meni nije sada lako. Ne verujem da će rekord od 11 vezanih titula ikada biti oboren. Trudiću se da taj rezultat učinim još težim za svakoga ko želi da prekine ovaj niz. Obećavam maksimalan rad, pa neka bude borba neprestana - poručio je Vujošević.

On je istakao da Partizan, kao i svih prethodnih godina, radi u izuzetno teškim uslovima.

- Sitaucija je teža nego kad sam dolazio prošli put. Nerealno je i nerazumno očekivati vrhunske rezultate ako nisu ispunjeni ni minimalni uslovi za rad. U sportu se često vreme rada i vreme rezultata ne poklapaju. Neki misle da je naše vreme prošlo, a ja smatram da vreme za druge još nije došlo - konstatovao je Vujošević, koji još nije formirao stručni štab, ali je naveo da je glavni kandidat za mesto prvog pomoćnika Milan Minić, koji ima još neke ponude.

Vujošević je najavio da postoji mogućnost i da ostane na funkciji predsednika Sportskog društva Partizan.

- To ćemo rešiti u našoj kući. U principu, ova funkcija je više protokolarna. Jedini sukob interesa koji može da postoji je to što, recimo, kao predsednik Sportskog društva mogu da smenim predsednika košarkaškog kluba - našalio se Vujošević.

Novi-stari trener Partizana najavio je velike promene u igračkom kadru i naveo da će cilj u narednom periodu biti da ponovo postane fabrika dobrih mladih igrača za Evropu i NBA ligu. Od mladih igrača će očekivati da potpuno budu posvećeni košarci. Vujošević kaže da neće dozvoliti da ih "akontaciono proglašavaju velikim igračima".

- Bez obzira na sve što sam uradio u Partizanu, neće mi nedostajati motiva. Tokom prethodnog boravka u klubu uspesi su na neki način počeli da me dave i pritiskaju, plašio sam se da bi svaki eventualni neuspeh srušio sve prethodne uspehe. Sada sam se poprilično odmorio i izgubio sam pomenuti strah, pa imam potrebu da opet budem koristan - zaključio je Vujošević.

On je prokomentarisao i situaciju u taboru večitog rivala:

- Drago mi je kada čujem da je neki klub smanjio svoj dug za 12 miliona evra, jedino se pitam kako su prethodno potrošene te pare i na koji način i kojim rezultatima je uspeo da vrati novac.

Vujošević je potvrdio da je imao izuzetno ozbiljnu ponudu Cibone.

Dobrodošlicu Vujoševiću poželeo je i jedan od najvatrenijih navijača crno-belih Miša Tumbas, koji mu je posle pres konferencije skandirao: "Uzmi Dule evro titulu, evro titulu...".

(S. M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ma neeeeeeeeeeeee,....

    26. jun 2012 | 15:42

    ne verujem da bi shvatio sisteme ekonomije,... ali zato sam siguran da si elaborirao "sistem koji donosi rezultate",... i zato sam siguran da slika sa jedinim iskrenim navijacom kluba iz Humske govori i o intelektualnoj izjednacenosti dva drugara,...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA