PIRINEJSKO POLUFINALE EURA: Kristijano Ronaldo smiruje furiju?

- Ne osećam nikakav pritisak, ovakve utakmice su deo mog života. Odgovornost da, ali pritisak ne - samouveren je Ronaldo pred polufinalni meč protiv svetskog i evropskog prvaka

  • 0

Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini ulazi u završnu fazu. U konkurenciji za titulu najbolje reprezentacije Starog kontinenta ostale su četiri reprezentacije – branilac pehara Španija, Portugalija, Nemačka i Italija. Interesantno je da sve četiri ekipe, koje se još bore za trofej Anrije Delonea, dolaze iz dve grupe – B (Nemačka, Portugal) i C (Španija, Italija)

Prvo polufinale EURA odigraće se u sredu u standardnom Uefinom terminu od 20.45 sati a sastaju se pirinejske komšije Portugalija i Španija.

Furija se bori za četvrto finale i treću krunu vladara starog kontinenta. Ukoliko je osvoji, postaće prva reprezentacija kojoj je uspelo da odbrani titulu, ali i prva svetska reprezentacija sa tri uzastopno osvojena velika turnira (EURO 2008, SP 2010, EURO 2012).

Prva prepreka na tom putu biće im komšijska Portugalija, ekipa koja je do polufinala stigla polako podižući formu. Posle poraza od Nemačke i blede igre u pobedi nad Danskom, usledila je ubedljiva igra i pobeda protiv favorizovane Hoalndije.

Za napredak u igri tokom turnira najveće zasluge pripadaju najboljem igraču "seleksaa" Kristijanu Ronaldu.

Da od napadača Reala preti najveća opasnost svesni su i igrači i stručni štab Španije.

-Svima je jasno da je Ronaldo jedinstven igrač i da u ovoj igri ne postoji niko kao on. Pokušaću da dam instrukcije mojim igračima kako da ga zaustave i da mu ne dozvole da igra kako ume, ali nećemo menjati svoj generalni plan igre zbog njega – rekao je selektor "furije" Visente del Boske.

Junak pobede Španije u četvrtfinalu protiv Francuske Ćabi Alonso slaže se sa selektorom, ali dodaje da igra Portugalije u mnogome zavisi i od Pepea i Koentraa.

- Mislim da su pored Ronalda i Pepe i Koentrao odlični na ovom turniru i igraju na nivou od ove sezone. Deluju veoma moćno - hvali Alonso svoje saigrače iz Real Madrida.

Ronaldo deli prvo mesto liste strelaca, sa Nemcem Gomezom, kao i sa Mandžukićem i Džagoevim koji su već napustili turnir.

- Nisam baš najbolje počeo, ali znao sam da će golovi doći, a za to su najzaslužniji moji saigrači. Spremni smo za Špance i daćemo sve od sebe da stignemo do drugog finala posle osam godina. Radili smo dobro i na turniru i u kvalifikacijama i sad ubiremo plodove tog rada – rekao je ponajbolji igrač sveta i dodao da ne oseća pritisak zbog možda i preteranih očekivanja nacije.

- Ne osećam nikakav pritisak, ovakve utakmice su deo mog života. Odgovornost da, ali pritisak ne – samouveren je Ronaldo.

Španija i Portugalija sastajale su se 34 puta do sada, a u ukupnom skoru "furija" ima 10 pobeda više – 16-6, uz 12 remija.

 

Španija – Portugalija

Donjeck, Donbas Arena. Kapacitet: 51.504. Sudija: Čunejt Čakir (Turska)

Španija (4-3-2-1): Kasiljas – Arbeloa, Ramos, Pike, Alba – Buskets -Ćabi Alonso,Ćavi – Inijesta, Silva – Fabregas

Portugalija (4-1-2-3): Patrisio - Pereira, Alves, Pepe, Koentrao- Velozo - Meireles, Mutinjo - Nani, Kristijano Ronaldo, Postiga

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA