Paklen žreb za Novaka u Indijan Velsu: Da su birali, ne bi mu izvukli ovako teške protivnike

Branilac trofeja će do vrha u Indijan Velsu morati da prođe kroz najteže moguće prepreke

  • 48

Novak Đoković će na Mastersu u Indijan Velsu imati pakleno težak zadatak da odbrani titulu, pošto ga još jednom čeka veoma težak žreb. Trostruki uzastopni šampion u Kalifornijskoj pustinji, koji napada šestu titulu u ovom gradu,već u 3. kolu bi mogao da igra sa Huan Martin Del Potrom, a ukoliko ga prođe u četvrtfinalu bismo verovatno gledali klasik i duel protiv Federera ili Nadala.

>>> Đokovića saletali paparaci u Los Anđelesu i pitali ga za Šarapovu! (FOTO) (VIDEO)

Novak je slobodan u prvom kolu kao drugi nosilac, a u 2. kolu igra protiv pobednika duela između Kajla Edmunda i Gastaa Elijaša. Projekcija žreba za 3. kolo znači i duel protiv razgoropađenog Del Potra, sa kojim je već igrao pre nekoliko dana u Akapulku u veoma neizvesnom meču koji je na kraju srpski teniser rešio u svoju korist.

Ukoliko prođe Delpa, Novak ponovo ima ''minu'' na putu, pošto ga u 4. kolu čeka Nik Kirjos, koji ga je i izbacio u Akapulku prethodne nedelje.  Četvrtfinale bi donelo superklasik, odnosno duel protiv Federera ili Nadala, u zavisnosti od toga ko od njih prođe dalje, pošto je njihov duel projektovan za 4. kolo.

Mogao bi to da bude jubilarni 50. meč protiv Nadala (Novak vodi sa 26:23), ili 47. meč protiv Federera (24:22 za Đokovića). Ukoliko prođe i tu prepreku, Novak bi u polufinalu igrao protiv Keija Nišikorija, a u finalu protiv Endija Marija, koji u svom delu žreba ima prilično lakši posao.

Prvom teniseru sveta, koji je po kladionicama i favorit za osvajanje turnira, najveće prepreke na putu ka finalu ima u vidu Žo Vilfreda Conge u četvrtfinalu i Stena Vavrinke u polufinalu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TS

    8. mart 2017 | 09:02

    Da me ne shvati neko pogrešno, ali Noletu je svaki žreb sad težak.

  • Miodrag.....

    8. mart 2017 | 09:36

    U inat i onim Srbima koji te stalno pljuju..NAPRED NOLE...SAMO NAPRED...

  • Zaki

    8. mart 2017 | 09:19

    Nebi nista da promnoziram samo srecno Novak✊✊✊❤❤❤

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA