≫ 

Iz NBA prognoziraju da bi Luka Dončić mogao da bude prvi pik na draftu!

Bek Reala Luka Dončić mogao bi da bude drugi Evropljanin izabran kao prvi pik na draftu

  • 2
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Vodeći analitičari NBA lige prognoziraju da bi slovenački košarkaš srpskog porekla Luka Dončić, trenutno igrač Real Madrida mogao da bude prvi pik na draftu NBA lige 2018.

>>> Košarkaš Reala dobio dres Zvezde za rođendan i slikao se s njim! (FOTO)

Očigledno da upućeni analitičari smatraju da klasa 2018. neće biti toliko kvalitetna pa bi talentovanu Dončić mogao da bude izabran kao prvi.

Sve će naravno zavisiti od toga koji klub bude imao pravo da bira prvi. Ukoliko se to ostvari Dončić bi postao drugo Evropljanin koji je izabran kao prvi pik posle Andree Barnjanija 2006. godine a četvrti neamerikanac posle Jao Minga i Endrju Boguta iz Australije.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Dončić u Evroligi, beleživši prosečno 8,7 poena, 4,5 skokova i 4,3 asistencije po meču u dresu Real Madrida, ali je njegova glavna odlika da ima hrabrosti da preuzmne odgovornost kada se lomi utakmica.

U svakom slučaju videćemo da li će se obistiniti prognoze analitičara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mr

    15. mart 2017 | 19:17

    Bice drugi pik

  • meks

    15. mart 2017 | 19:11

    lonza ball ce biti prvi al luka je svakako klasa za njega ... ja da sam nba ja bi doveo sto vise evropskih poducenih igraca ... pola nba nezna kosarku da igra sve na silu izolacije silovanje ... nema tu ni i od igre ... videli smo kako su jokic nurkic saric porzingis odma zasijali u prvoj godini i kolko znace svojim ekipama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA