Da li je on Muslinovo tajno oružje za Gruziju? Debitant u reprezentaciji presrećan zbog selektorovih reči na dočeku!

Zlatni orlić Mijat Gaćinović prezadovoljan je što je ostvario san i dobio debitantski poziv u najjači nacionalni tim

  • 3

Debitant u A timu reprezentacije Srbije Mijat Gaćinović, bivši član čuvene generacije omladinaca koja je osvojila titulu prvaka sveta, izjavio je da bi plasman na seniorski Mundijal u Rusiji nadmašio fantastičan uspeh sa Novog Zelanda.

- Bilo bi odlično kada bismo se našli u Rusiji, ali je dalek put. Moramo da zaslužimo da se nađemo tamo, mislim da ćemo uspeti. To bi bio veliki korak, ne samo za mene, već i starije igrače. Da li bi plasman u Rusiju prevazišao titulu sa Novog Zelanda? Naravno... Sa A selekcijom je nešto novo i drugačije, znatno teže je da se ostvari uspeh - rekao je Gaćinović Tanjugu pred meč sa Gruzijom.

Pored njega mogućnost da debituje u Tbilisiju dobio je i napadač Partizana Uroš Ðurđević, saigrač iz generacije koja je pre titule šampiona planete bila najbolja u Evropi. Gaćinović naglašava da ga raduje što priliku dobija sve više igrača iz trofejne selekcije.

- Ima dosta kvaltetnih igrača iz te generacije koji su i koji će tek biti u najjačem državnom timu. Srećan sam što nas ima sve više. Verujem da uz miks iskusnih i nas mlađih može da se napravi prava ekipa koja će imati pobednički mentalitet.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Gaćinović ističe da nije fraza kada kaže da mu se pozivom Slavoljuba Muslina ispunio dečački san.

- Sanjao sam da budem deo najjačeg tima zemlje koju volim, nadam se da ću opravdati poverenje. Delim svlačionicu sa vrhunskim igračima iz velikih evropskih klubova i srećan sam što mogu dosta stvari da učim od njih.

Mladi krilni fudbaler pažnju na sebe skrenuo je odličnim igrama ove sezone u jakom takmičenju kao što je nemačka Bundesliga, u dresu Ajntrahta iz Frankfurta.

- Trudio sam se da se pokažem i igram u klubu kako bih zaslužio mesto u reprezentaciji. Drago mi je što se tako nešto i desilo. Prijaju mi Muslinove reči da sam potreban u njegovoj formaciji, u klubu igram u sličnom sistemu kao što selektor praktikuje i meni to odgovora - zaključio je nekadašnji fudbaler Vojvodine.

Reprezentacije Srbije 24. marta u Tbilisiju protiv Gruzije nastavlja kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2018. godine, a meč počinje od 18 časova u petak.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • He he

    21. mart 2017 | 13:23

    Hercegivac,porijeklom.Vladimir Gacinovic je bio idejni vođa Mlade Bosne i uzor Gavrilu Principu.

  • Milance

    21. mart 2017 | 15:02

    Tugo moja. Koga mi imamo u grupi.... a sta da smo u bili kojoj drugoj grupi???

  • nscz

    22. mart 2017 | 09:40

    A ko je ovom menadzer kad je dobio poziv! Ramadani ili Berti?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA