FINALE EP: Renesansa ili nastavak inkvizicije

"Opuštanje protivničkih živaca", kao struna napetih, od strane Ćavija i Inijeste, pre bolnog "otrežnjenja" realna je opasnost na koju su igrači Ćezarea Prandelija upozoreni. Mala prevaga na tasu, koja bi mogla da determiniše pobednika, jeste i samopouzdanje Italijana, koje baš briga i za dve uzastopne titule Španaca na EP i SP

  • 0

Kijev će večeras svadočiti krunisanju novih šampiona ili "ostavljanju mandata" starim fudbalskim vladarima Starog kontinenta na još četiri godine. Ko će se radovati? Veći dao Iberijskog ili celo Apeninsko poluostrvo. Španci ili Italijani?

Iako ćemo prognozu ostaviti meteorolozima, jedino znamo da će trofej Anrija Delonea oko 23 sata podići jedan od golmana - Điđi Bufon ili Iker Kasiljas, kapiteni reprezentacija koje u 20:45 časova, sasvim zasluženo, igraju finale Evropskog prvenstva.

Eventualna pobede izabranike selektora Del Boskea svrstava među besmrtnike. "Furija" bi tada stigla do trećeg uzastopnog pehara, a sve je krenulo pre šest godina osvajanjem istog pehara u Austriji. Arhivirana je i Južna Afrika, a sada Del Boske ima samo jednu dilemu - da li finale da startuje sa "lakim" ofanzivcima i klasičnim "sidrašem". Dakle, Fabregas ili Tores?

Ukoliko bar na momenat pokušamo da raščlanimo po segmentima igrače obe selekcije, doći ćemo do zaključka da prognoza pobednika može da bude smešna. Ukoliko već moramo, onda blaga prednost "ide" Italijanima! Samo zbog Balotelija, jer je svima jasno da ovde odlučuju nijanse, i to male male, a da ingenioznost veznog reda vladara Evrope to u ovom susretu nije.

"Opuštanje protivničkih živaca", kao struna napetih, od strane Ćavija i Inijeste, pre bolnog "otrežnjenja" realna je opasnost na koju su igrači Ćezarea Prandelija upozoreni. Mala prevaga na tasu, koja bi mogla da determiniše pobednika, jeste i samopouzdanje Italijana, koje baš briga i za dve uzastopne titule Španaca na EP i SP, ali i činjenica da oni ne znaju za poraz u poslednjih 19 takmičarskih utakmica. A Kasiljas će, ukoliko mrežu sačuva u prvih 26 minuta, postati novi rekorder. Naime, oboriće stari rekord po broju minuta bez primljenog gola.

Jednostavno, ako im je verovati, njih finale EP i ne zabrinjava previše. Možda bi, s druge strane, baš to samopouzdanje moglo da im se "obije o glavu" jer ako njih nije briga, kako li je onda Del Boskeovim izabranicima, kojima je ovo "još jedna tika-taka" utakmica.

 

Španija - Italija (početak 20.45)

Stadion: Olimpijski u Kijevu

Sudija: Pedro Proensa (Portugal)

Španija:

Kasiljas - Arbeloa, Pike, Ramos, Alba - Ćavi, Buskets, Alonso - Silva, Fabregas, inijesta. Selektor: Visente Del Boske.

Italija:

Bufon - Abate, Barzalji, Kjelini, Balzareti - Markisio, De Rosi, Pirlo, Montolivo - Baloteli, Kasano. Selektor: Ćezare Prandeli.

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA