Partizan u zamci TV prava: Ovo što je učinjeno crno-belima je potpuno suludo

Kako je sve češća situacija da je mnogo važnije šta kažu kladionice i televizije od samih klubova i organizacija

  • 14

Kladionice i televizije umeju da potpuno izlude navijače i ljubitelje sporta konstantnim promenama termina mečeva, što se dogodilo i pristalicama Partizana zbog polufinala ABA lige.

Arenasport, televizija koja polaže prava na televizijske prenose regionalnog takmičenja, odlučila je da meč Cedevite i Partizana za finale ipak bude u nedelju umesto u subotu, što je šokiralo Grobare.

Poznato je da će u nedelju biti održani predsednički izbori u Srbiji i sigurno će privući veliku pažnju svih građana, čime će utakmica crno-belih pasti u drugi plan, pa nije najjasnije iz kog aspekta je doneta odluka da se utakmica odloži.

Ako se pogleda subotnji sportski program, nema sadržaja koji bi baš mogli da "uguše" košarkaški meč Partizana, jer u 16.oo igraju fudbaleri Zvezde i Spartaka, u 18.00 fudbaleri Radničkog i Partizana. Teško da bi meč Bastija - Lil ili brazilska Paulista uticali na gledanost meča polufinala ABA lige, ali je doneta odluka da se promeni termin.

Foto: Partizan NIS Foto: Partizan NIS

Ipak, činjenica je da su klubovi i navijači veoma često u podređenom položaju zbog marketinških aspekata, pa ovakvih pretumbavanja nije pošteđen ni legendarni El Klasiko, zbog toga što ima 600 miliona gledalaca širom sveta. Sigurno da navijače Barselone iz "matice" ne zanima u kom će terminu meč biti fanovima sa Tajlanda, ali su bili primorani da na meč sa Realom prošlog decembra idu u 16.15.

Imali smo tri termina u opticaju, 13.00, 16.15 i 18.30. Analizirali smo ih sve sa našim timom. Razlika u odnosu na Aziju je sedam sati, što znači da je termin od 18.30 suviše kasno, a termin od 13.00 je rano za Amerikance – rekao je tada predsednik lige Havijer Tebas, a poznato je da Primera odavno ima vikend raspored gde su mečevi raspodeljeni tako da se praktično u svakom trenutku jednog nedeljnog dana još od podneva može gledati jedna utakmica, zaključno sa terminom od 22.00.

Slično je i sa Premijer ligom koja uz termin 13.00 ima dosta varijacija i dana koji su u opticaju, a više nema ni isključivosti u terminima Serije A (subota 20.30, nedelja 15.00 i 20.30), pa se igraju mnogi matine mečevi. Navijačima ostaje ljutnja, ovaj put su partizanovci kivni i zbog želje dela navijača da ode u Zagreb, ali i potrebe da se glasa.

Uz to, kladionice su jedan od inicijatora ovakve raspodele termina, kako bi se što posle potencijalnih padova učinila češćom uplata da na nove mečeve koji predstoje, što se ne može učiniti kad je veliki broj utakmica u istom terminu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misa tumbas

    28. mart 2017 | 23:36

    Hecer se vratio ...sve ostalo je manje vazno. GAZZZZZIIIIII

  • Звездa €^®®¥¥£©

    28. mart 2017 | 23:22

    Шта ће мученици. Увек се "кола сломе на мале".

  • Dodson

    29. mart 2017 | 09:56

    Ama da ih razgulimo pa taman igrali u pet ujutro.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA