Može li Partizan da pobedi Cedevitu u Zagrebu? Jedan važan podatak ne ide na ruku crno-belima! (VIDEO)

Crno-beli će pokušati da naprave iznenađenje i pobede Cedevitu u Zagrebu

  • 22

Košarkaši Partizana produžili su polufinalnu seriju plej-ofa ABA lige na još jednu nedelju.

>>> Džikić: Nisam zadovoljan kako treniramo, ali prinuđeni smo na to. Najvažnije je da smo pobedili! (VIDEO)

Pobedili su Cedevitu u Beogradu i izjednačili na 1:1 i sada u Zagrebu moraju da traže prolaz u finale. Realno, ako bi to uspeli ova sezona bi im bila kao iz snova, jer se zna kakve su probleme imali na početku i kako su sastavili tim. Utakmica se igra u nedelju 2. aprila u 20 sati.

Trener Džikić je uradio veliki posao, jer da je neki drugi trener bio na klupi crno-beli ( misli se na trenera iz srednje klase kvaliteta, ne na one vrhunske) teško da bi nekadašnji šampion stigao do plej ofa, a kamoli do jedne utakmice do finala.

Sada je sve stalo u tu jednu utakmicu u Zagrebu, a činjenica da je u dosadašnjoj istoriji ABA lige i ot kada postoji Cedevita kao tim, Partizan samo JEDNOM slavio protiv ovog tima u Zagrebu.

To je bilo tačno pre tri godine u martu 2013. kada je taj trijumf približio Partizan ulasku na fajnal for koji je odigran u Laktašima te godine.

Od tada, crno-beli ne znaju za pobedu u Zagrebu, štaviše često su gubili i ubedljivo. Zato je sada pitanje mogu li napraviti iznenađenje, a zašto ne reći i čudo i ostvariti pobedu i plasman u finale.

Gledajući prošli meč, teško, jer kvalitet igre i igrača crno-belih nije dovoljan da se to desi. Pogotovo odsustvo kontinuiteta dobre igre. Jedno da svi igrači, počev od onog najslabijeg u timu odigraju najbolji meč sezone. A to je malo teško da se desi, ali ne i nemoguće.

Videćemo, kako će Džikić spremiti ekipu, jer on je možda i najjače oružije Partizana na majstorici uz kapitena Novicu koji zna i ima hrabrosti da igra ovakve utakmice. I na Veličkoviću je da ubedi saigrače da se ova utakmica igra srcem i hrabrošću a ne pukim kvalitetom. sa druge strane Cedevita je favorit i Partizan nema šta da izgubi to je dobar momenat da se bude psihološki rasterećen.

- U Zagreb se ide da se pobedi, nema druge, ovo je samo jedna utakmica - rekao je Veličković.

(D.S.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA