Zvezdina sezona iz snova stala u nedelju dana!

Šampion Srbije i ABA lige igra tri veoma bitna meča u samo sedam dana

  • 23

Košarkaši Crvene zvezde imaju pred sobom najbitniju nedelju ove sezone. Nedelju u kojoj će morati da se bore za ono što će sezonu nazvati jednom od najuspešnijih u istoriji kluba.

>>> Sprema se neviđena atmosfera za Uniks: Delije preduzele vanrednu meru zbog zvižduka simpatizera Olimpijakosu (VIDEO)

Možda ne deluje tako u ovom trenutku, ali činjenice pokazuju da je to suština.

>>> SIMPATIZER VS DELIJA: Šta karakteriše jednog, a šta drugog navijača Zvezde i zašto između njih vlada večiti sukob?

Naime, Zvezda će od petka 31. marta do petka 07. aprila igrati tri bitna meča koja mogu da joj odrede dalju sudbinu ove sezone, dok će pomno pratiti još jedan jako bitan meč u kojem igra njen rival Darušafaka.

Najpre će u petak 31. igrati sa ekipom Uniksa u 29. kolu Evrolige, ali tada će već znati rezultat između Bamberga i Darušafake (igraju dan ranije).

>>> Delije su kao pravi domaćini dočekali braću! A verovatno ne znate gde se Zvezda više voli – u Rusiji ili Grčkoj (VIDEO)

Ako nemački klub pobedi, situacija je jasna, Zvezda mora da savlada Uniks u Areni kako zna i ume i plasiraće se u Plej-of Evrolige.  Ukoliko turski predstavnik pobedi u Bambergu, meč sa Uniksom biće važan samo pishološki, jer će tada odlučivati duel poslednjeg kola između Darušafake u Istanbulu. Zvezda mora da pobedi ako želi dalje.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Između ta dva meča, čeka je još jedna bitna utakmica, možda i bitnija od ove dve, a to je majstorica sa ekipom Budućnosti u polufinalu plej-ofa ABA lige. Ovaj duel je od krucijalnog značaja za Zvezdu i njenu budućnost i to navijači treba da shvate.

Problem je što se neće igrati u Pioniru što malo remeti psihološku pripremu, ali gde god bude (Pominje se Kombank Arena i hala u Železniku) Zvezda mora da ima podršku navijača i da pobedi.

Ta utakmica je vodi u finale i priliku da opet igra Evroligu sledeće sezone. U suprotnom, sve što se gradilo poslednjih pet sezona će pasti u vodu. Ako uđe u finale, Zvezde je favorit svakako, jer je teško da je bilo ko može dobiti na tri meča.

Zato je jako bitno da crveno-beli probaju da daju sve što imaju u narednih sedam dana kako bi ostvarili ova dva cilja, a samim tim došli do situacije da na kraju.  ova sezna može da se nazove jednom od najuspešnijih.antic

Utakmice

Crvena zvezda - Uniks 31. mart

Crvena zvezda - Budućnost 04. april

Darušafaka - Crvena zvezda 07. april

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dranda

    29. mart 2017 | 20:47

    Uz duzno postovanje,kao navijac Partizana,ABA liga je Zvezdina.Realno.E sada,realno je i da je Darusafaka bolja od Zvezde.Samim tim,prolazi u top 8.A,i da nisu bolji,prosli bi.Nije tesko pogoditi zbog cega.Sponzor je sponzor!Ali,Zvezda je sama bila krojac svoje sudbine.Na vasu zalost,lose ste iskrojili,ono gde ste trebali da se pokazete.Opet,moja pretpostavka,ali,surova realnost.U svakom slucaju,mnogo srece u narednih 7 dana.Iskreni navijac,ipak najuspesnijeg kosarkaskog kluba Srbije.Navijam za prolaz!!!Iskreno!!

  • Невероватан лик

    29. mart 2017 | 20:05

    Др. Радоња ће све да реши у своју корист.

  • Djudja86

    29. mart 2017 | 21:57

    Prerano tempirana forma... provaljena taktika,a ona se svodi na Jovic Kuzmic i sut za tri poena do besvesti... pa od 30 sutnutih trojki mora uci bar 12 do 15 po mecu... i kad zatvore ovu dvojicu i kad ih ne u*enja sut za tri nema vas nigde...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA