≫ 

Zvezdi u Istanbulu sudi sudija koji ju je već pokrao: Vujošević ga je nazvao lopovom! (VIDEO)

Da li će biti domaćinskog suđenja u najvećem turskom gradu u petak?

  • 66

Španac Migel Perez, Letonac Oleg Latisevs i Izraelac Sefi Šemeš čine sudijsku trojku delegiranu za meč poslednjeg kola regularnog dela sezone Evrolige između Darušafake i Crvene zvezde u Istanbulu, direktnog sudara rivala za Top 8 fazu.

Ovim delegiranjem svakako mogu da budu sumnjičavi u beogradskoj ekipi, kao i navijači, pogotovo zbog Španca koji je već ostavio loš utisak kada su u pitanju srpski klubovi.

Svojevremeno, kao trener Partizana, Duško Vujošević je oštro opleo po Perezu.

>>> Drastično pada kvota na Darušafaku protiv Zvezde!

- Ovaj Migel Perez je lopov. Oni što ih delegiraju su još gori od njega. Taj čovek nema veze sa košarkom. O njima ne sme ništa ni da se priča. Sudije su postale važnije i od trenera i od igrača. Ovo danas je sramota - rekao je Vujošević u novembru 2013. godine posle utakmice sa Fenerbahčeom.

I Crvena zvezda je imala priliku da se sa Perezom još prošle godine, na utakmici sa Efesom u Istanbulu, kada je prokockala dvocifrenu prednost, a u odlučujućim momentima su presudile neobične sudijske odluke. Konkretno, pri rezultatu 85:84, ostalo je crveno-belima tri sekunde da organizuju napad, a nije dosuđen faul Džejsona Grendžera nad Maikom Cirbesom. Žalili su se klupe crveno-belih, ali nije bilo efekta.

Perez je ove godine sudio Zvezdi na otvaranju sezone protiv Darušafake u Beogradu, a ponovo je sudio i u Istanbulu protiv Fenerbahčea.

Kad se podvuče crta: kada Perez sudi Zvezdi, pogotovo u Istanbulu, ona gubi. Darušafaka dobija.

Treba motriti i na Latisevesa, koji je sudio reprezentaciji Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva u Francuskoj protiv Litvanije, a selektor Aleksandar Đorđević je posle poraza prokomentarisao:

- Ne znam kako da objasnim izbor španskog sudije i letonskog u polufinalu, a dan ranije se znalo da je Španija u finalu. Neke stvari su bile očigledne, dobili smo i potvrdu sudijske organizacije i njihovih supervizora, da čovek ostane "otvorenih usta" i ne shvata zašto se sportistima oduzima šansa da se bore za pobedu. To može samo da bude veći podstrek za nas i izazov, da moramo još bolje i jače svi mi, počevši od mene - rekao je Đorđević.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan S FCRS

    6. april 2017 | 11:23

    Zvezdo, moja CRVENA ZVEZDO... Sta god da uradis sutra ja sam ponosan na tebe. Uzivao sam ove sezone gledajuci tvoje utakmice. Mnogo toga smo dokazali evropi, od vas u klubu, igraca pa do nas navijaca! Ja sam uz tebe i bicu do veka!!!

  • dobri dzin

    6. april 2017 | 12:10

    Licno da Blat sudi bilo bi postenije :) ,poznata dva dzelata,specijalca za turske timove.Nema veze njima na cast,idemo da se pocepamo muski,jedna od retkih dobrih stvari u poslednje vreme a to je : imam brdo dobrih drugara grobara i veceras navijamo zajedno za Zvezdu u kaficu uz domace Zajecarsko !!! Ajmo Srbi !!!

  • Putin R.S

    6. april 2017 | 13:49

    Svaku vaznu utakmicu Zvezdi sudi isti sudija. Glavni sponzor Evrolige je i sponzor Darusafake.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA