SAMO MI ZNAMO KROZ ŠTA PROLAZIMO: Ponosni Radonjić šalje jaku poruku pred Darušafaku!

- Ne treba zaboraviti da smo na početku Evrolige važili za autsajdera kome su predviđali svega nekoliko trijumfa - poručio je trener Crvene zvezde

  • 25

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je da je ponosan na sve sto je njegov tim uradio ove sezone u Evrolige i da se taj osećaj neće promeniti bez obzira na epilog odlučujućeg meca protiv Darušafake u borbi za plasman u Top 8.

- Ne treba zaboraviti da smo na početku Evrolige važili za autsajdera kome su predviđali svega nekoliko trijumfa, a mi kolo pre kraja imamo 16 pobeda i borimo se za plasman u Top 8. Na sve to, raspored je takav da smo došli u situaciju da odlučujući meč u Evroligi igramo posle napornog polufinala i pred finale plej-ofa ABA lige. To nas stavlja u poziciju u kojoj se ne nalazi nijedna druga ekipa u Evropi. Samo mi koji smo unutra znamo kolika su opterećenja, ali ovaj tim to nosi, pokazuje snagu i karakter - rekao je Radonjić po dolasku u Istanbul.

>>> Tri su faktora u kojima Zvezda mora da bude SAVRŠENA da bi pobedila Darušafaku!

On je podsetio na probleme koji već dugo prate crveno-bele, posebno na izostanak Stefana Jovića, koji je uz kratke prekide skoro dva meseca van stroja.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ipak, motivacija Zvezdinim igračima za meč odluke ne izostaje.

- Naša motivacija je onakva kakva treba da bude za ovakav meč. Imamo želju da odigramo dobro i probamo da dođemo u situaciju da pobedimo. Razlika u pristupu ne postoji u odnosu na prethodne utakmice. Svaku od prethodnih 29 utakmica smo igrali sa izuzetnom željom koja je bila prisutna kod svih nas. Tako je i ovoga puta - istakao je Radonjić.

>>> Zvezdi u Istanbulu sudi sudija koji ju je već pokrao: Vujošević ga je nazvao lopovom! (VIDEO)

Prema njegovim rečima Zvezda će učiniti sve da iskontrolise napadački potencijal turskog tima i da iz svake situacije pokuša da napravi prednost.

- Darušafaka je na početku sezone dovela trenera Blata, koji je sa tržišta uzeo najbolje dostupne igrače. Tim je projektovan za najveća dostignuća, u formi su, Vonamejker je jedan od najboljih plejmejkera u Evropi, Vilbekin igra odlično, Klajburn je iskočio ove sezone. Imaju Andersona koji je NBA igrač, a Harangodi i Moerman donose veliko iskustvo. Angažovanjem Žižića uspeli su da reše i problem u reketu. Poseduju ogromno iskustvo i igraju odlično -  zaključio je Radonjić.

Utakmica 30. kola Evrolige između Darušafake i Crvene zvezde igra se u petak od 19 sati.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звездa €^®®¥¥£©

    6. april 2017 | 16:16

    Сваки навијач Звезде мора бити задовољан свим до сада учињеним. Гледали смо најјаче клубове европе, из градова као што су Мадрид, Барселона...док су неки на мапи и компасом тражили где се налазе Зјелона гора и остала мања европска насеља да не кажем села. И такви их испрашили још у марту. Шта год било, ти си Звездо једна од тих елитних евро клубова.

  • Звездa €^®®¥¥£©

    6. april 2017 | 16:25

    Лепо је што дајете оволико текстова о најзначјнијем српском клубу. То су момци и заслужили. Али случајно или намерно заборављате да нас известите где се брчкају играчи кк сећање на далеку прошлост? И то су вести које би неког интересовале, не запостављајте их?

  • DSP priznao KiM

    6. april 2017 | 19:03

    Tako je Radonjicu nas ponosu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA