Najmisteriozniji transfer na Marakani: Za jedan njegov minut na terenu Zvezda plaća 50.000 evra! (VIDEO)

Milan Pavkov je doveden kao najskuplje pojačanje Zvezde u zimskom prelaznom roku, jer je jedino za njega izdvojeno ozbiljnije obeštećenje, ali se na kraju o njemu više pričalo zbog tužbe Radničkog, nego zbog igara

  • 17
Foto: Crvenazvezdafk.com Foto: Crvenazvezdafk.com

Kako odmiče sezona, tako transfer Milana Pavkova postaje sve veća misterija za navijače Crvene zvezde. Naročito nakon odluke Arbitražnog suda, koji je uvažio tužbu Radničkog, pa će klub sa Marakane morati da plati 300.000 evra Nišlijama.

Toliko je iznosilo obeštećenje na ime ugovora koji su Zvezda i Radnički sklopili, a koji je klub sa Čaira čak i javno objavio na svom sajtu.

Pavkova nema ni na mapi, kada je sastav Zvezde u pitanju ovog proleća i jedino što je odigralo, bilo je šest minuta u meču protiv Novog Pazara u prvom prolećnom kolu.

Nakon toga je igrao prijateljske utakmice za rezervni tim, a ni tu se nije preterano proslavio.

ODIGRAO 6 MINUTA, PLAĆEN 300.000 EVRA, FAKTIČKI NJEGOV MINUT NA TERENU KOŠTA 50.000 EVRA

Foto: Crvenazvezdafk.com Foto: Crvenazvezdafk.com

Na pripremama na Kipru imao je prednost u odnosu na ostale igrače i uigravan je kao zamena za Boaćija, a čak je u nekim momentima uvežbavan i kao parnjak sa napadačem iz Gane, za situaciju kada bi Zvezda eventualno igrala sa dva napadača.

Ipak, brzo je izgubio tu početnu prednost, a sada je u odnosu na njega u velikoj prednosti Srđan Vujaklija, koji je iskoristio pruženu šansu i postigao dva gola u pobedi nad Spartakom.

Već na treninzima u Pafosu, nakon nekih reakcija Pavkova posle gola, mnogi su mogli da se zapitaju zašto li je Zvezda dala 300.000 evra za obeštećenje. Tako je Pavkov ujedno bio i najskuplji igrač koga je Zvezda platila (nije još, ali moraće), u zimskom prelaznom roku.

Ne samo da su se mnogi pitali zašto je doveden nakon što su videli kakve su njegove fudbalske karakteristike, već i zbog toga što je Zvezda u svojim redovima već imala kaparisanog Srđana Vujakliju, koji je bio predviđen za rezervnog špica.

Pogledajte kako je Pavkov realizovao prilike na treningu Zvezde posle centaršuteva:

Dovoditi rezervu rezerve i za nju platiti 300.000 evra, nije baš racionalno za klub koji duguje oko 40 miliona evra i gde je svaki evro bitan. A naročito nakon mnogobrojnih problema koje je Zvezda imala zbog ovog transfera nakon tužbe Radničkog, koji sada vodi bivši potpredsednik Zvezde, Ivica Tončev.

Za to vreme, Pavkov čeka šansu, verovatno se nada i da bi Zvezda mogla ranije da reši pitanje šampionske titule, pa da u rezultatski nebitnim mečevima dobije priliku da igra.

ŠTA SU TERZIĆ I GROF REKLI O PAVKOVU

Foto: Crvenazvezdafk.com Foto: Crvenazvezdafk.com

Kada je upitan da prokomentariše kakva će biti uloga Pavkova nakon kraja priprema, Grof Božović je nagovestio da se korpulentni napadač neće brzo prilagoditi.

- Pavkov treba da se porilagodi, treba mu vremena. Umoran je, teške su mu noge zato što je naišao na drugačiji rad. Isto tako ti igrači koji su malo krupniji teže dostižu formu - rekao je Grof posle priprema.

Zvezdan Terzić je bio oduševljen nakon potpisivanja Pavkova i istakao čak da bi narednog juna vredeo dva miliona evra.

Printskrin: Redstarbelgrade Printskrin: Redstarbelgrade

- Da ga nismo sada uzeli, sledećeg juna bi vredeo dva miliona evra i nismo hteli da ga izgubimo.Momak ima neverovatne fizičke predispozicije. Treba još da se brusi, nije Zvezda laka. Pitanje je da li je spreman za prvi tim. Ako ga sada izgubimo, ko može biti ta nova devetka? Pitanje je da li sa Pavkovim možeš uzeti titulu? Kada tražim igrača, pitam se da li je investicija ili garant za titulu. Moraš da imaš i jedno i drugo. Moraš da izbalansiraš - rekao je Zvezdan Terzić pre nekoliko meseci.

Navijačima Zvezde samo ostaje da se nadaju da će ovo što su rekli trener i generalni direktor Zvezde i biti tačno i da Zvezda neće bukvalno da baci 300.000 evra.

Daljinac baner

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA