Đoković otvorio dušu pred Vaskrs i otkrio pravi razlog lošijih rezultata!

Najbolji srpski teniser istakao je da mu je prvi prioritet da produži karijeru i da je zbog toga promenio strategiju u odnosu na prethodne godine

  • 9

Novak Đoković je ove sezone ''okrenuo drugi list'' i smanjio je sa treninzima i turnirima, a takođe i rezultati koje beleži nisu na očekivanom nivou. Najbolji srpski teniser je pred Vaskrs dao opširan intervju za Novosti u kome je i rekao šta su razlozi lošijih rezultata i da je to deo strategije da što duže produži svoju karijeru, te je stoga smanjio sa treninzima i turnirima, čak i po cenu da ne osvaja svaki na kome nastupi, kao što je nekada bio slučaj.

>>> Opet težak žreb za Đokovića: Na startu Monte Karla ima ''minu'', do finala mora da sruši i Nadala!

Upravo zbog smanjenih treninga nedavno je na Tviteru zanimljive komentare imao i njegov doskorašnji trener Boris Beker, koji je gledajući finale Majamija između Federera i Nadala poručio Novaku da uzme reket u ruke i počne da trenira.

- Neko Borisove izjave možda tumači kao signal, ali ja to ne doživljavam tako. Mi se čujemo i sve što imamo da kažemo jedan drugom to i učinimo. Naš odnos je zaista odličan. Mnogo je učinio za mene, sjajno smo se uklopili, osvojili veliki broj tunira, uključujuči nekoliko Gren slemova.

- Ipak, sada je moja karijera u nešto drugačijem ritmu u odnosu na ranije godine. Odlučio sam da smanjim ritam kako bih očuvao zdravlje i produžio karijeru i da se više posvetim porodici po cenu da ne osvajam svaki turnir na kome igram - rekao je Đoković.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Usledilo je i pitanje zašto se u Srbiji toliko priča o njegovom načinu ishrane, i da li u našoj zemlji narod nije dovoljno informisan o vegetarijancima. Ipak, Novak nije bio raspoložen da priča na tu temu.

- Mislim da postoji mnogo zanimljivijih i važnijih tema nego što je to moja ishrana - odgovorio je Novak.

U skladu sa izjavom da je smanjio sa turnirima kako bi produžio karijeru, Novak ističe da nije nemoguće da igra na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

- Nije nemoguće da me vidite u Tokju. Zdravlje mi je na prvom mestu, želim da očuvam svoje telo i snagu što duže i da produžim karijeru, pa samim tim i da igram 2020. Upravo u tome je i recept, u ravnoteži. Morate da slušate svoje telo, pronađete pravu meru izumeđu treninga, mečeva i onog što u tom trenutku možete - rekao je Novak u opširnom intervjuu za Novosti, koje će na kioscima biti od subote uz ostale dnevne novine.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baki

    15. april 2017 | 08:01

    Samo napred nole slusaj sebe nemoj druge

  • Мило

    15. april 2017 | 10:46

    Новаче, као да си мене питао како даље ,само настави како ти срце говори и дуго ћеш још играти.

  • Veverica

    15. april 2017 | 07:42

    Ovo sto je on ispricao nema veze sa istinom pokusava da upakuje pricu...on uopste nije bio usporio vec je bio izgubljen rasejan pogled mu se promenio....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA