Grof želi da se oduži navijačima na derbiju: Ostali smo im dužni, nećemo da se branimo (VIDEO)

Trener crveno-belih ističe da će njegova ekipa igrati ofanzivnije, pošto je ostala dužna svojim navijačima posle prethodnog derbija

  • 20

Trener Crvene zvezde, Miodrag Božović održao je konferenciju za medije na Marakani uoči 154. večitog derbija. On je rekao da se nada pobedi i istakao je da će njegova ekipa igrati ofanzivnije u odnosu na prethodni derbi, jer su kako kaže, ostali dužni navijačima.

- Teško je nešto reći o derbiju, a da se čovek ne ponavlja. Utakmica koja je najvažnija u srpskom fudbalu, veliki je pritisak jer ova utakmica sad može da odluči prvenstvo. Imamo prednost domaće terena i nadam se da ćemo uspeti da pobedimo. U prošlom derbiju smo ostali dužni našim navijačima.

Na pitanje da li razmišlja o remiju, ističe da njegova ekipa ne ume da se brani, sve i da hoće.

- Teško je da pričamo o nerešenom rezultatu, jer čak i da hoćemo to, ova ekipa ne zna da se brani, igramo uvek napadački, nismo ekipa za kalkulacije i daćemo sve od sebe da pobedimo. Derbi je uvek neizvestan, nema favorita u derbiju, bez obtira na to koja ekipa je na kojem mestu. Igraćemo ofanzivnije, a da li ćemo pobediti to je drugo pitanje. Derbi je uvek utakmica nadahnuća, na kojoj navijači prave atmosferu.

Foto: A. Nalbantjan Foto: A. Nalbantjan

Božović je dobio i pitanje da li će Džon Ruiz dobiti šansu, ali nije želeo da otkriva detalje oko sastava.

- Sačekaćemo još jedan trening i posle toga ćemo rešiti sve dileme.

Neće mu smetati i ako na derbiju bude pala kiša, kao što vremenska prognoza i najavljuje.

- Ako bude kiša jedino će lopta biti brža i moći će brzo da se igra. Meni nikada nije hladno.

Nikolić je na konferenciji dva sata ranije rekao da Partizan idu na pobedu pre utakmice, a Božović ističe da bi bilo nenormalno da razmišlja drugačije.

- Ne bi bilo normalno da kaže da dolazi da izgubi. Svi obećavaju da će pobediti, oni su u psihiloškoj prednosti jer su drugi i nemaju šta da izgube.

Foto: A. Nalbantjan Foto: A. Nalbantjan

Stranci će sigurno na derbiju biti motivisaniji za igru u odnosu na ''manje utakmice'', smatra Zvezdin trener.

- Mislim da oni retko vide atmosferu kao što je na derbiju, to nigde u Evropi ne mogu da vide i mislim da su mnogo motivisaniji za derbi nego za neke, uslovno rečeno manje utakmice.

Konstatacija da je nekada na derbi dolazilo po 90.000 navijača, a da je danas to 30-35.000, podstakla je Božovića da iskritikuje medije i njihovo izveštavanje o derbiju, naročito zbog poslednjeg, na kome je njegov tim pružio veoma lošu partiju, pa je bio na udaru ''sedme sile''.

- Prošli derbi je bio pun stadion, nadam se da će i sada biti. Ali kako se piše o derbiju pre i posle , ja na derbi ne bih došao kada pročitam novine. Ne može na derbiju da se igra kao u Engleskoj  - završio je Miodrag Božović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miljan

    17. april 2017 | 16:56

    Napadni grofe makar jednom u derbiju molim te

  • darusafaka je zakon

    17. april 2017 | 15:43

    Pregledaj Grofe da li su linije kornera do atletske staze..to je bitno...znas ti da ti je ekipa treceligaska i da su ti sanse ravne nuli..sudije su vas spas...drz se sudija o igri se pita Partizana...nema dalje..malena

  • Lazar M

    17. april 2017 | 15:12

    Moze da se oduzi jedino golovima sa atletske staze i iz nepostojecih penala, drugacije je nemoguce gledano kvalitet igraca koji trenutno poseduju klubovi. Ganferi nemaju ni teoretske sanse realno ako bi se susret igrao i sudjenje bilo kako fudbalska pravila nalazu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA