≫ 

Svemogući Ronaldo het-trikom izbacio Bajern, i Atletiko u polufinalu! (FOTO)

Portugalac "pogurao" prvaka Evrope do pobede u produžetku

  • 32

Prvi polufinalisti Lige šampiona za sezonu 2016/2017. su oba madridska kluba, Real i Atletiko!

U revanš utakmicama četvrtfinala svemogući Kristijano Ronaldo je odigrao simultanku sa Bajernom, postigao tri gola i režirao preokret i pobedu od 4:2 posle produžetaka, nakon što su Bavarci dva puta vodili i anulirali prednost Madriđana iz prvog meča.

U Lesteru, Atletiku je gol Saula Nigeza u prvom poluvremenu bio dovoljan za prolaz među četiri najbolja tima u najjačem evropskom takmičenju, pa je Vardijev pogodak u nastavku, za konačnih 1:1, bio samo utešni u istorijskoj sezoni "lisica" među elitom.

Ali, ponovo je suđenje, loše suđenje bilo u prvom planu. Ono u Madridu u režiji Viktora Kašaija i njegovih pomoćnika.

Dve loše odluke potonjih direktno su odredile ishod meča: drugi žuti karton za Vidala (sklonio prvo loptu ispred igrača) u završnici regularnog dela utakmice i drugi gol Reala (drugi Ronaldov) kada je Portugalac bio u ofsajdu velikom "kao kuća", aktivirao se, primio loptu i matirao Nojera. Bio je to trenutak kada Bajern, tada već brojčano slabiji, nije više imao šta da traži u Madridu protiv razgoropađenog domaćina koji je sa još dva gola nokautirao Bavarce.

Sudije jesu "pogurale" Real, ali je istina i da su Madriđani bili superiorni u prvom poluvremenu.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

"Zujalo" je u kaznenom prostoru Nojera u prvih 45 minuta, kontra udari kroz razređenu odbranu Bavaraca bili su učestali i pravo je čudo kako tada Zidanov tim nije rešio pitanje pobednika i plasmana u polufinale. Bajern, kada se sabrao u poluvremenu, udario je svom snagom u nastavku. Saplitanje Robena od strane Kasemira, penal, pa gol Levandovskog bili su samo uvod u dalja uzbuđenja.

Nedugo posle gola Poljaka, mnogo sreće imao je Real, kada je Vidal polumakazicama prebacio gol sa pet metara i malo posle toga, kada je Marselo sa gol linije "skinuo" šut igrača Bajerna. Gol je "visio u vazduhu", ali su se odbranili igrači domaćeg tima.

I, onda - Ronaldo! Kad je teško, tu je Portugalac.

Dva gola postigao je u prvom meču, a prvi od tri u revanšu u 75. minutu - glavom, kada je uneo mir na "Bernabeu". Međutim, Bajern se nije predavao...

Spain Soccer Champions League

Minut kasnije, nespretni Ramos se spetljao pred Navasom i "uterao" loptu u mrežu. Šok u Madridu. Bavarci su ponovo "dobili krila", koja im je desetak minuta kasnije "odsekao" sudija Kašai. Mađar je loše cenio start Vidala na jednog igrača Bajerna. Bilo je na loptu, ali je Kašai video drugačije i Čileancu pokazao drugi žuti karton.

Gosti su izdržali do produžetaka, ali u dodatnom vremenu nije bilo dileme: Real, brojčano jači i superiorniji, sa nezadrživim Ronaldom, "patosirao" je grogiranog rivala. Ruku na srce, uz pomoć sudija.

Drugi gol Ronalda u 104. minutu nije bio regularan. Portugalac je bio u ofsajdu u trenutku kada je dobio loptu od Ramosa, snašao se i još jednom matirao nojera. Nedugo posle toga, učinio je to još jednom, za potpuni slom gostiju koje je dotukao Asensio.

I još jedan podatak koji najbolje opisuje veličinu Kristijana Ronalda: Sa het-trikom protiv Bajerna došao je do broja od 103 gola u Ligi šampiona. Klasa...

LESTER - ATLETIKO MADRID 1:1 (prvi meč 0:1)

(Saul 26 - Vardi 60)

LSTER: Šmajhel - Simpson, Morgan, Benalun (od 46. Čilvel), Fuhs - Ndidi, Drinkvoter - Marez, Okazaki (od 46. Uljoa), Olbrajton - Vardi.

ATLETIK MADRID: Oblak - Huanfran (od 56. Ernandez), Savić, Godin, Luis (Korea 74) - Nigez, Gabi, Himenez, Koke - Grizman, Karasko (od 69. Tores).

REAL MADRID - BAJERN 4:2 (prvi meč 2:1)

(Levandovski 53, Ramos 77 - Ronaldo 76, 104, 108, Asensio 111)

REAL MADRID:  Navas, Karvahal, Ramos, Načo, Marselo - Kazemiro, Kros (od 114. Kovačić), Modrić - Isko (od 71. Vaskez), Benzema (od 64. Asensio), Ronaldo.

BAJERN: Nojer - Lam, Boateng, Humels, Alaba - Alonso (od 75. Miler). Vidal, Tijago - Roben, Riberi (od 71. Daglas Kost), Levandovski (od 88. Kimih).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    19. april 2017 | 00:10

    TAKO JE!!.. FIFA JE BILA I OSTALA MAFIJA!!.. GDE SU STRUCNJACI?!., KOJI LINIJSKI SUDIJA SME OVAKVU UTAKMICU DA UNISTI?!., UVEK SE KOPLJE POLOMI NA BAJERNU!., BRUKA BRE VISE

  • Wien

    18. april 2017 | 23:01

    Otimacinom do polufinala...sramota...stima se Realu svim silama....

  • Imenjak

    18. april 2017 | 23:08

    Vako sta jos nije vidjeno od sudija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA