≫ 

Barselona tresnula o čelični Juve, a Monako je HIT - i Francuzi su u polufinalu Lige šampiona! (FOTO)

Mesi i družina ni počasni gol nisu uspeli da postignu u dvomeču sa italijanskim prvakom

  • 20

Posle Reala i Atletika, polufinale Lige šampiona za sezonu 2016/2017. igraće Juventus i Monako.

 

Potpuno zasluženo!

 

To je epilog preostala dva revanš meča četvrtfinala u kome su italijanski šampion i francuski tim i drugi put pokazali svojim rivalima "ko je ko" u ovom trenutku.

 

>>> Brutalan pad Mesija na glavu! Dobro da nije slomio ništa! (VIDEO)

 

"Bjankoneri" su, posle 3:0 pre nedelju dana, u Barseloni odigrali "na rezultat" i do njega su i došli čeličnom odbranom koja je paralisala Mesija i družinu: bilo je 0:0, dok je Monako u novom sudaru sa nemačkim sastavom još jednom pobedio i još jednom strelac je bio senzacionalni tinejdžer Kilijan Mbape, u pobedi od 3:1, ukupno 6:3.

 

Dakle, Atletiko, Real, Juventus i Monako idu u samu završnicu takmičenja po "ušati pehar".

 

Foto:Tanjug/AP

Foto:Tanjug/AP

 

U Barseloni, sve je bilo spremno za spektakl: koreografija, pun stadion, buka, "naoštreni" Mesi, Nejmar, Suarez, ali od svega toga ima nešto mnogo jače: moćna odbrana i moćna igra ekipe Masimiljana Alegrija.

 

Gosti su prikazali gotovo savršen fudbal. Sve linije tima perfektno su disciplinovane, utegnute i zategnute - pod konac. Vojnički odnos gostiju prema zadacima na svakom delu terena "ubio" je gotovo svaki pokušaj Barse da napada u talasima. To, jednostavno, nije bilo izvodljivo ma koliko dobri bili katalonski mađioničari. Nije bilo prepoznatljivog pritiska Barselone na odbranu protivnika, onog "sitnog veza" kakav redovno viđamo od njih. Sva kreacija u napadu svela se na individualni kvalitet Mesija, ali i kada bi Argentinac ušao u šansu, tamo ga je čekao Bufon i "spuštao roletnu".

 

Podsećamo, Bufon je i dalje jedan od retkih top golmana koga Mesi nikad nije savladao.

 

Istina, imao je legendarni golman i sreće kod dva pokušaja Argentinca, u prvom i u drugom poluvremenu, kada je već bio savladan, ali ovo nije bila Mesijeva noć. Sumirajmo, u polufinale ide bolji tim. Juventus je mogao i do pobede u Kataloniji da su Iguain i Kvardado bili pažljiviji u završnici akcija, no ni te situacije ne menjaju ni za jotu utisak o fantastićnoj igri "Stare dame".

 

U Monaku, francuski tim je za petnaestak minuta rešio sve!

 

Komotnih 3:2 iz prvog meča značili su rizičniju igru gostiju, a Monako ujeda kao kobra i kada mu rival ne da previše prostora. U 3. i 17. minutu, prvo taj magični Mbape, potom i prekaljeni Falkao, stavili su tačku na ovaj dvomeč u kome su najviše uživali ljubitelji fudbala, jer su imali priliku da uživaju u najfudbalskijem prizoru, mečevima "na gol više" i taktici "run and gun". U takvoj konstalaciji snaga, Monako je pokazao da je potentniji rival.

 

Rojsov gol za 2:1 bio je samo uteha Nemcima i ništa više od toga, a Žermen je u finišu meča stavio tačku i "ozvaničio" prolaz Kneževa u polufinale među "ale" evropskog fudbala.

 

REZULTATI 

 

Barselona - Juventus 0:0 (prvi meč 0:3)

 

Monako - Borusija 3:1 (prvi meč 3:2)

(Mbape 3, Falkao 17, Žermen 82 - Rojs 48)

 

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

 

 

Foto: Tanjug/Ap

Foto: Tanjug/Ap

 

 

 

Foto: Tanjug/Ap

Foto: Tanjug/Ap

 

Monaco Soccer Champions League

 

 

 

Foto: Tanjug/Ap

Foto: Tanjug/Ap

 

 

 

Monaco Soccer Champions League

 

Monaco Soccer Champions League

 

Foto: Tanjug/Ap

Foto: Tanjug/Ap

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA