0

Španović, Kolašinac i Terzić na pripremama u Srbiji

Naša atletska elita spremna za izazove

Dvoransko evropsko atletsko prvenstvo 2017, Ivana Španović
Foto: Milena Đorđević

Najbolji srpski atletičari se za predstojeću sezonu pripremaju na domaćem terenu.

Ivana Španović, Asmir Kolašinac i Amela Terzić odlučili su se da pripremni deo treninga odrade u Srbiji. Ivana će svoje pripreme sprovoditi u Beogradu i Novom Sadu, dok je Asmir Kolašinac nakon povrede krenuo sa laganim treninzima u Sjenici, a nastavlja ih u Beogradu, gde će sprovoditi terapiju i imati redovne kontrole.

Na Zlatiboru su reprezentativne pripreme od 17. do 30. aprila. Na njima se nalaze trkači ( srednje i duge pruge, maraton). Ima ukupno 24 atletičara, među kojima su Amela Terzić i Elzan Bibić.

U Baru je ostali deo reprezentacije  ( sprint, prepone, skokovi, bacanja). Ima ih ukupno 64 od toga 24 seniora i 40 juniora ( mlađi i stariji zajedno). Pripreme su krenule od 18. aprila i traju do 02. maja. Na kraju priprema imaće mogućnost kontrolnog takmičenja 1. maja na tradicionalnom Internacionalnom mitingu koji organizuje AK Mornar iz Bara.

Jedna grupa atletičara među kojima su: Dudaš Mihail, Anić Lazar, Salaški Tamara, Jovančević Strahinja, Emini Milica, Đokić Miodrag, Raović Miloš od 29. aprila do 13. maja idu na Kipar (Nikozija).

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Asmir Kolašinac, Ivana Španović, Lazar Anić, Tamara Salaški

foto dana

video dana