0

Ako imate žensko dete odvedite ga da proba ovaj sport i neće više imati problema sa krivom kičmom! (FOTO)

Jedan od najboljih sportova za devojčice je ritmička gimnastika

Ritmicka gimnastika 4
Foto: Promo

U organizaciji Gimnastickog saveza Srbije održaće se 11. međunarodni FIG turnir u ritmičkoj gimnastici, “Ritam kup” 22. i 23. aprila u hali Slodes (Borska 92f). Turnir se od 2010. godine nalazi u kalendaru Međunarodne gimnastičke federacije – FIG. I ove godine pokrovitelji turnira su Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije i Sekretarijat za sport i omladinu Beograda.

Ceremonija svečanog otvaranja zakazana je 14.20h 22.aprila . Kup će svečano otvoriti počasni predsednik Gimnastickog saveza Srbije dr.Nenad Popović.

Inače, ritmička gimnastika je najbolji sport za devojčice uzrasta od 3 do 7 godina, jer razvija sve aspekte motorike, snagu, izdržljivost, koordinaciju, brzinu, gipkost, a razvija i estetske detalje poput gracioznosti.

Foto: Promo

Foto: Promo

Na turniru će učestvovati do sada najveći broj takmičarki. Prijavljeno je 36 ekipa, iz 16 zemalja (BIH, Bugarske, Hrvatske, Italije, Izraela, Koreje, Mađarske, Moldavije, Nemačke, Rusije, Slovačke, Slovenije, Turske, Ukraine, Velike Britanije i Srbije), sa preko 140 ritmičarki koje će se takmičiti u 5 kategorija individualnog programa: mlađe pionirke, pionirke, kadetkinje, juniorke i seniorke, i u grupnim vežbama za juniorsku kategoriju. Konkurencija će biti veoma jaka, naročito u kategorijama juniorki (39) i seniorki (24).

Foto: Promo

Foto: Promo

Glavni sudija i uvažena gošća ovogodišnjeg Turnira je Elena Nefedova, iz Rusije. Ona je jedna od vrhunskih trenera i sudija ove, vodeće zemlje u svetu kada je u pitanju ritmička gimnastika. Gospođa Nefedova će takođe biti vrhovni sudija i na predstojećem Prvenstvu Evrope .

Foto: Promo

Foto: Promo

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Gimnastika, Ritmička gimnastika

foto dana

video dana