≫ 

Vojvodina isprozivala Partizan i Grobare: Mi smo ginuli za ovu zemlju dok vi još niste postojali!

Čelnici novosadskog kluba izdali su saopštenje nakon šovinističkih skandiranja u Humskoj od strane najvatrenijih pristalica crno-belih

  • 41

Rukovodstvo Vojvodine demonstrativno je napustilo stadion Partizana u 69. minutu utakmice dva tima u Beogradu zbog šovinističkog i uvredljivog skandiranja domaćih navijača.

Sudija Milorad Mažić morao je na kratko da prekine meč Partizana i Vojvodine (1:0) jer su navijači crno-belih uvredljivo skandirali na račun pristalica iz Novog Sada, a čelnici Vojvodine iz revolta napustili stadion u Humskoj.

- Pesma u kojoj se navijači jednog od najstarijih klubova u Srbiji nazivaju “pola Mađarima, pola ustašama”, zbog koje je utakmica i ovoga puta s pravom bila prekinuta, osim što je o Srbiji i srpskom fudbalu još jednom poslala sramnu i ružnu sliku u svet, prikazala je i elementarno neznanje "navijača" koji su je pevali o fudbalskom klubu Vojvodina - navodi se u saopštenju Vojvodine na klupskom sajtu.

Novosađani su podsetili da je klub osnovan od učenika Velike srpske pravoslavne gimnazije davne 1914. godine, kao i da je dobio ime kao omaž na nekadašnje Vojvodstvo Srbija i Tamiški Banat.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Tokom dva svetska rata, igrači i navijači Vojvodine ginuli su za ovu zemlju u vreme dok klub za koji se vezuju oni koji su danas širili šovinizam još nije bio ni osnovan. Navijači Vojvodine ne dolaze ni iz Mađarske, ni iz Hrvatske, već iz Republike Srbije i kao takvi su danas bili izloženi nečemu čega se stidi svako civilizovano društvo - ističe se u saopštenju.

Rukovodstvo svoj potez objašnjava kao principijelan stav da ne pristaje na toleranciju zloupotrebe sporta zarad širenja destruktivnih ideja i javnog vređanja navijača Vojvodine.

- Istovremeno, izražavamo punu podršku našim igračima, koji su i u takvom ambijentu igrali fudbal i koji su, uprkos svemu, do kraja meča prikazali sportski duh i dostojanstvo kakvo priliči "Staroj dami" srpskog fudbala.

Iz Vojvodine su apelovali da čitava Srbija učini sve što može kako bi se šovinizam i primitivizam zauvek iskorenio sa stadiona širom zemlje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rosuljac

    23. april 2017 | 00:42

    Ako bi disciplinci bili dosledni, a znamo da nisu, imajuci u vidu ko sve sedi u toj komisiji, ovo je za suspenziju terena do kraja prvenstva. Zasto. Zato sto ovo nije put.

  • ЖИКА ЖИВАЦ

    23. april 2017 | 09:28

    Tako je bre,klub iz NdH.Oni ce nekog da nazivaju ustasom...hahhaha

  • Nikola

    23. april 2017 | 00:20

    Svaka cast celnicima vojvodine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA