≫ 

Boston ''istupio rogove'' Bulsima i poveo sa 3:2, Vašington srušio Atlantu uz podršku Bajdena (FOTO) (VIDEO)

Boston i Atlanta vode sa 3:2 u seriji posle utakmica odigranih u noći između srede i četvrtka

  • 1

Košarkaši Bostona savladali su Čikago na svom terenu sa 108:97 u petoj utakmici četvrtfinala istočne konferencije i sada su preuzeli vođstvo u seriji sa 3:2. Seltiksi su na krilima Ajzee Tomasa (24 poena), Ejvora Bredlija (24 poena) i Ala Horforda (21 poen) uspeli da dođu do preokreta u seriji, pošto su posle prve dve utakmice gubili sa 2:0.

Kod Čikaga se istakao Dvejn Vejd, kome su falile dve asistencije za tripl-dabl. Postigao je 26 poena, imao 11 skokova i 8 asistencija, ali pored njega se ostali igrači Čikaga nisu preterano istakli. Džimi Batler je imao ''svega'' 14 poena, koliko i Robin Lopez, dok je Nikola Mitorić postigao samo 6 poena.

Ključnu seriju Boston je napravio u poslednjih šest minuta, a pre toga je Čikago imao priključak i gubio sa samo dva poena razlike. Faktički samo minut kasnije bilo je +10 za Seltikse i tada je meč rešen.

Vašington je sačuvao prednost domaćeg terena u petoj utakmici protiv Atlante i slavio je sa 103:99. Tako su Vizardsi zaustavili seriju Hoksa od dve vezane pobede u seriji i sada vode sa 3:2.

Džon Vol je predvodio svoj tim sa 20 poena i 14 asistencija, dok je Bredli Bil postigao 27 poena. Vol je postigao i ključni poen u poslednjem minutu kada je Vašintgonu doneo prednost od 4 poena, a ujedno i postavio konačan rezultat, pošto Atlanta nije pogađala u dva poslednja napada.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Značajan doprinos pobedi Vašingtona dali su i Oto Porter Džunior sa 17 i Bojan Bogdanović sa 14 poena. Atlanta je pružila žestok otpor, a posebno su se istakli Denis Đruder sa 29 poena i 11 asistencija, kao i Pol Milsep, koji je imao 21 poen i 11 asistencija.

Meč je pratio i bivši potpredsednik Amerike, Džo Bajden, koji je inače privatno veliki prijatelj Aleksandra Vučića.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Steva

    27. april 2017 | 09:26

    Pretpostavljam da je poslednja recenica u tekstu bila neophodna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA