TRI pravila koja će Maljković forsirati u Olimpijskom komitetu! Primenjivao ih je uspešno u Realu i Barseloni! (VIDEO)

Proslavljeni košarkaški trener pokušaće svoju radnu etiku i filozofiju da primeni i na Olimpijski komitet

  • 1

Novi predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković imao je zanimljivo izlaganje na Skupštini gde je naveo svoje principe kojih se pridržavao kao trener, a koje će pokušati da primeni i kao lider OKS-a.

>>> Jevrosimović, Danilović, Gajić, Milica Mandić… Ko su novi članovi Izvršnog odbora OKS (FOTO

-Imam tri principa, ili pravila kako god hoćete koje sam primenjivao kroz celu karijeru. Gde god sam radio od Ušća, preko Jugoplastike, Reala, Barselone itd poštovao sam ta pravila.. Prvo, koje potiče još iz Ušća je da ko želi supu, nema para za salatu.

>>>Boža Maljković: Nisam se čuo sa Divcem, i ne nameravam! (VIDEO)

- Nikada neću potpisati dokument ne vodi unapređenju srpskog sporta. Znači trošićemo sredstva skromno, ali samo na talente, na osobe na koje vredi da se troši. Moramo da razmišljamo za budućnost našeg pokreta. Moramo da tražimo nove šampione.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Drugo pravilo koje sam primenjivao od početka je da kvantumom rada ispravljamo greške. Tačnije, niko ne sme da radi više od nas. Bolje, možda može, ali više nikako. Komitet neće gasiti svetla, radićemo sve vreme i naša vrata su otvorena svima. Više ćemo biti u kolima nego u kancelariji.

- I na kraju pravilo koje nisam ja promovisao već Fidel Kastro, a to je "Naša obaveza je da pobeđujemo" rekao je Maljković i na kraju dodao:

Politika Vlade Srbije za sport je izvanredna. Želimo u saradnji sa premijerom i ministarstvom omladine i sporta dislociramo neke sportove iz Beograda, u tim centrima moći ćemo da zaradimo neki dinar dolaskom drugih sportista - rekao je Maljović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vronski

    10. maj 2017 | 14:13

    Прво правило Зека. 2. Чакијаш 3. Наследници Мутавог. Браво Божо!!! Некад сам се клео у тебе. Кад си предложио Зеку за члана све си рекао.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA