≫ 

ĐOKOVIĆ JE U ČETVRTFINALU: Kontroverzan poen obeležio Novakov meč protiv Lopesa, sledeći je Nišikori!

Srbin kontrolisao meč protiv Španca i zasluženo prošao dalje na turniru u Madridu

  • 14

Novak Đoković je u četvrtfinalu ATP turnira u Madridu! Najbolji srpski teniser i drugi reket sveta bio je bolji od Španca Felisjana Lopesa u dva seta - 6:4, 7:5.

Bila je ovo deveta pobeda Srbina u 10 međusobnih duela koliko su igrali, ali i pobeda mnogo lakše izvojevana nego ona prethodna protiv Nikolasa Almagra.

Lopes je samo jednom, i to na početku drugo seta, imao priliku da uzme Novakov servis koji ga je dobro služio. Bio je Srbin siguran na šljaci i nijednog trenutka nije dopustio onu pravu dramu.

Foto: Guliver/Julian Finney/Getty Images Foto: Guliver/Julian Finney/Getty Images

Nije to bila ni olako zarađena pobeda, jer je Novak tek u 10. gemu uzeo brejk i osvojio prvi set. Upravo u tom finišu prvog seta viđen je jedna kontroverzan poen.

Novak je tvrdio da je lopta u autu, ali je udario istu i za trenutak stao. Lopes je mislio da se igra neće nastaviti i nije ni krenuo na lopticu koja je završila u njegovom polju.

Lopta jeste bila u autu, a Nole nije želeo  na taj način da dođe do poena. Tražio je da sudija potvrdi da je lopta bila u autu. To je uticalo na Španca koji je potom napravio grešku za konačnih 6:4 u korist Đokovića.

 

Drugi set gotovo identičan...

Lopes je na početku namučio Novaka tako što je dobio priliku i za brejk, ali je rezultat ipak bio 1:1 posle dva gema. U naredna četiti igrači su bili sigurni na svoj servis i sve je podsećalo na prvi set (3:3).

Dve strašne greške upropastile su potencijalni Novakov gem s nulom, ali je ipak poveo sa 4:3 nakon što je Lopes poslao lopticu u mrežu. Đoković možda nije, međutim Felisijano jeste uzeo gem s nulom - 4:4. Kao i onaj kada je izjednačio na 5:5.

Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Zanimljivo, Lopez je do tog trenutka izgubio samo jedan poen na svoj servis, ali ni to mu nije pomoglo da ode u treći set.

Mogao je Lopes lako do brejka u drugom setu kada je imao 30:0 i 40:40. Tada je na scenu stupio onaj pravi Đoković i preokrenuo je sve u svoju korist - 6:5, a zatim i brejk za 7:5

U u četvrtfinalu Novak će igrati sa Keijem Nišikorijem, koji je izbacio Davida Ferera nešto ranije tokom dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Spomenka

    11. maj 2017 | 16:16

    Divna pobeda,prava taktika i konacno se Nole vraca. Sve cestitke.

  • Tanče

    11. maj 2017 | 14:57

    Samo napred Novace! Idemo do kraja. SRECNO!!!!

  • Dejan Bajić

    11. maj 2017 | 14:07

    Krst oko vrata, Novace.....prekrsti se i u nove pobede

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA