Šta znači kad klub igra bez publike i ko zaista sme da bude na stadionu dok se meč igra?

Do kraja sezone, stadion Partizana je suspendovan

  • 7

Fudbaleri Partizana ostali su bez podrške navijača do kraja sezone u momentima kada su preuzeli lidersku pozicije, i na korak su da osvoje titulu.

Stadion kluba iz Humske suspendovan je zbog uvredljivih pesama i skandiranja Grobara na utakmici sa Vojvodinom, 22. aprila.

S obzirom da do kraja sezone ima još tri kola, a Partizan je dva puta domaćin jasno je da do kraja sezone neće biti navijača u Humskoj protiv Voždovca i Mladosti. Osim zatvaranja stadiona, klub je kažnjen i novčano sa 500.000 dinara, ali kumulativno zbog ispada navijača na još tri utakmice, u “večitom” derbiju, te protiv Novog Pazara i Napretka.

Odgovor navijača je spreman, tako što će pred naredni meč sa Voždovcem, koji se igra u subotu od 17 časova, ispred stadiona biti priređena, kako je najavljeno, pank žurka.

Prema Pravilniku Fudbalskog saveza Srbije, na utakmicama koje se zbog kazne izrečene klubu, igraju bez prisustva publike, mogu biti prisutni:

- delegat i sudije utakmice; sa po 75 članova, uključujući igrače koji su 9 prijavljeni u zapisniku utakmice i ostala službena lica koja se, u skladu sa odgovarajućim propozicijama takmičenja, nalaze na klupama za rezervne igrače;

- dežurni lekar,

- 2­3 bolničara sa nosilima i vozač dežurnih sanitetskih kola;

- potreban broj policajaca i 4 redara;

- članovi odgovarajućih tehničkih službi (električno osvetljenje, vodoinstalacije, protiv­požarna zaštita i sl.) s tim što delegat odobrava potreban broj ovih lica;

- dečaci ­ sakupljači lopte;

- predstavnici sredstava informisanja (štampa, radio i televizija) sa urednim akreditacijama.

U Pravilniku stoji da kazna zabrane igranja bez prisustva publike ne može biti izrečena za više od 6 utakmica na kojima kažnjeni klub nastupa kao domaćin, bilo prvenstvenih ili kup. Takođe, kazna zabrane prisustva navijača na utakmicama kada klub gostuje izriče se u rasponu od 1 – 6 utakmica i odnosi se na sve utakmice koje su u nadležnosti FS Srbije.

Klub na koji se kazna odnosi ne može organizovano voditi navijače na gostovanja, kao i da navijačima kluba koji je kažnjen neće biti omogućen ulaz na stadion gde se utakmica igra.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GROBARI

    12. maj 2017 | 21:08

    Poštovani Grobari,vidimo se u subotu ispred Hrama.

  • Lazar M.

    12. maj 2017 | 15:17

    Braco grobari kako smo se i dogovorili svi idpred stadiona to je po zakonu i podrzimo maksimalno nas klub, bicemo 5 puta glasniji na terenu nego da sedimo na tribinama u inat svima kojima smeta nas klub. Samo jako do konacnog cilja duple krune a nakon toga zakazacemo termin opsteg slavlja na nesem stadionu.

  • PECA

    12. maj 2017 | 15:59

    A mame i tate ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA