Pike dao genijalnu ideju koja bi zauvek promenila tenis: Odmah je dobio podršku Đokovića, Nadala i Marija!

Da li ćemo ubuduće gledati Svetsko prvenstvo u tenisu umesto Dejvis kupa?

  • 0

Đerar Pike je veliki ljubitelj tenisa, a redovno je na mečevima u ''Magičnoj kocki'' u Madridu gde se igra četvrti Masters turnir ove sezone. Nije mu problem ni da ga publika izviždi jer je omražen u prestonici Španije među navijačima Reala, ne samo zato što igra za Barselonu, već i zbog toga što je pro-katalonski nastrojen.

>>> Pikeovu tajnu slučajno je otkrila žena: Barsin igrač najviše proziva Real, a ima dres njegovog fudbalera kod kuće!

Kao veliki ljubitelj ''belog sporta'', Pike je dao predlog koji bi mogao zauvek da promeni tenis, a mnogi teniseri su njegovu ideju dočekali sa oduševljenjem.

Naime, fudbaler Barse je izneo predlog o totalnoj promeni Dejvis kupa, koji bi ubuduće mogao da se igra po istom principu kao Svetsko prvenstvo u fudbalu. Predlog je da se u novom formatu reprezentativnog takmičenja u tenisu nađe 16 ekipa, koje bi igrale po nokaut sistemu do samog finala, a koji bi se održavao tokom cele nedelje, ili dve, ukoliko bude ilo potrebe kao na Gren slemovima.

Sve to bi se održavalo na jednoj lokaciji, a nagradni fond bi bio ogroman, jer bi se na jednom mestu našao ogroman broj publike i sponzora, koje bi privuklo to što bi se toliko dobrih igrača našlo na jednom mestu i borilo za boje svoje reprezentacije.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Svoje oduševljenje zbog ovog preloga nisu krili ni Novak Đoković, ni prvi teniser sveta Endi Mari.

- Raspored je prilično komplikovan, ali oduševljen sam što su ljudi poput Pikea zainteresovani da potroše svoje vreme i energiju da naprave našu igru boljom. Nadamo se da će to dobiti život - rekao je Đoković.

Foto: Guliver/Scott Barbour/Getty Images Foto: Guliver/Scott Barbour/Getty Images

Mari je takođe podržao ideju, iako je svestan da je put do realizacije komplikovan.

- Mislim da ima još mnogo stvari koje moraju da se urade pre nego što se to potencijalno desi, ali mislim da bi to bila dobra stvar za tenis. Tenisu su potrebni događaji kao taj i mislim da bi to bilo veoma dobro - rekao je Mari.

Podršku je Pikeu dao i najbolji španski teniser svih vremena, Rafael Nadal.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Godinama su statični - rekao je Nadal za Međunarodnu tenisku federaciju, koja se ne trudi da uvede promene, niti reaguje na brojne žalbe tenisera, koji zbog prenatrpanog kalendara često i žrtvuju Dejvis kup,  a onda se španski tensier nadovezao na Pikeov predlog.

- Pike je deo grupe koja želi da stvori Svetsko prvenstvo i to bi bilo sjajno i bilo bi veoma interesantno takmičiti se u njemu - rekao je Nadal.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA