Spartak srušio Čuku na Brdu, Bačka slavila na Banjici! (FOTO)

U pretposlednjem kolu Čukarički gostuje Novom Pazaru

  • 0

Fudbaleri Čukaričkog poraženi su na Banovom brdu od Spartaka sa 1:2 u 35. kolu Superlige Srbije. Strelac jedinog gola za Čukarički bio je Obeng Regan u 30. minutu, dok su pogotke za Spartak postigli Djordje Ivanović u 20. i Ognjen Mudrinski u 42.

Utakmica izmedju prvoplasirane i drugoplasirane ekipe plej-aut grupe Superlige nije imala takmičarski značaj, pošto su oba tima i pre ovog kola izborili opstanak u najjačem rangu srpskog fudbala. Šef stručnog štaba Čukaričkog Nenad

Lalatović u startnu postavu je uveo tri igrača iz omladinskog pogona i fudbalere koji su imali manju minutažu tokom prvenstva, a kapitensku traku u prvom delu meča nosio je naš devetnaestogodišnji Nemanja Milojević.

Ekipe Lalatovića i Andreja Černišova otvoreno su ušle u utakmicu, a prvi do gola stigao je Spartak. Gosti iz Subotice su poveli golom Djordja Ivanovića u 20. minutu, koji je pokupio odbijenu loptu posle šuta Ognjena Mudrinskog i sa svega nekoliko metara zatresao mrežu našeg tima.

Čukarički je posle primljenog gola preuzeo inicijativu, a do izjednačenja stigao je 10 minuta kasnije sjajnim udarcem Regana sa oko 16 metara levo iskosa.

Naš tim pre izjednačujućeg pogotka imao je dve dobre prilike, ali prvo je šut Nemanje Radonjića sa ivice šesnaesterca završio malo pored gola, da bi potom pokušaj Staniše Mandića glavom sa pet metara pogodio stativu.

Čukarički je pet minuta posle izjednačenja imao idelnu priliku da dodje do preokreta, ali je golman Spartaka Miloš Ostojić odbranio penal Marka Docića, kod kojim je i minut ranije napravljen faul.

Foto: Press služba Čukairčki Foto: Press služba Čukairčki

U 42. minutu Spartak dolazi do nove prednosti i to posle greške u odbrani "brdjana". Mile Savković je na oko 30 metara od gola oduzeo loptu Petru Jovanoviću i povukao kontru svog tima, te je proigrao Mudrinskog koji u situaciji jedan najedan nije imao problema da savlada Pajovića.

U drugom poluvremenu uglavnom se igralo na polovini gostiju, ali ekipa Nenada Lalatovića nije uspela da dodje do izjednačenja.

Najbolju priliku propustio je Radonjić u 64. minutu kada je posle solo prodora snažno šutirao sa 16 metara, ali je golman Spartaka "paradom" odbranio njegov šut.

U sudijskoj nadoknadi vremena Docić je posle kombinacije sa Igorom Matićem iz indirektnog udarca sa oko 20 metara pogodio stativu.

Čukarički i Spartak posle petog kola plej-aut grupe imaju po 29 bodova i nalaze se na deobi prvog mesta.

Rezultati:

Novi Pazar - Borac 2:0

Rad- Bačka 0:1

Čukarički - Spartak 1:2

Metalac - Radnik 1:1

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA