≫ 

Dok je preticao Fetela, Hamilton se setio Đokovića i Federera: Sa Sebastijanom imam ono što imaju Novak i Rodžer

Zanimljiva izjava vozača Formule 1

  • 0
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Vozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton pobedio je prošlog vikenda na Velikoj nagradi Španije u Formuli 1 koja je vožena na stazi u Barseloni.

Hamilton je do drugog trijumfa u sezoni, ukupno 55. u karijeri, došao posle velike borbe sa drugoplasiranim nemačkim asom Sebastijanom Fetelom iz Ferarija.

Ključan momenat bilo je preticanje u 44. krugu, a Hamilton je rivalstvo sa Fetelom prokomentarisao upoređujući ga sa onim što u tenisu imaju Novak Đoković i Rodžer Federer.

>>> Dečak plakao kao kiša kad je Raikonen ispao, a onda je vozač Ferarija napravio potez zbog koga mu se divi svet (FOTO)

- Ono što volim u u trkama sa Sebastijanom je ono što volim u tenisu i finalima između Đokovića i Federera. Divim se njihovoj konzistentnosti, njihovoj koncentraciji i kako održavaju najviši nivo igre. To sam osetio tokom trke u nedelju - rekao je Britanac.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Bilo je intenzivno. Bio sam na ivici. Forsirao sam do kraja, nisam mogao više od toga. Možeš da pobediš na jednoj trci, a da već na sledećoj budeš iza nekoga. Pokušaću da do kraja sezone imam trke kao što je bila ova u Španiji. Nije bitno da li vodim u generalnom plasmanu, važna je samo naredna trka i da li ću voditi posle poslednje - dodao je on.

U generalnom poretku, posle pet trka, i dalje vodi Fetel sa 104 boda, dok Hamilton sada ima 98. Treći je Finac Valteri Botas iz Mercedesa sa 63, a četvrti njegov iskusni zemljak Kimi Raikonen iz Ferarija sa 49, koji nisu završili trku u Španiji.

U konkurenciji konstruktora Mercedes vodi sa 136 bodova, samo bod više od Ferarija, dok Red Bul ima 57.

Sledeća trka na programu je 28. maja za Veliku nagradu Monaka u Monte Karlu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA