≫ 

VRATIO SE ONAJ STARI NOVAKOV URLIK: Đoković razbio Tima i plasirao se u finale Rima (FOTO)

Srpski teniser pružio možda i najbolju partiju u 2017. godini, tako da Austrijanac nije imao šanse

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ovo je pravi Novak Đoković - čovek koji igra šampionski tenis! Pobedom protiv Dominika Tima rezultatom 6:1, 6:0 najbolji srpski teniser plasirao se u finale ATP turnira u Rimu.

Tamo će se za trofej u nedelju boriti protiv Aleksandera Zvereva koji je u tri seta izbacio Džona Iznera.

Novak kao da nije bio na terenu nešto ranije tokom dana, kada je morao da igra nastavak četvrtfinala protiv Huana Martina Del Potra. Jeste da se prepodne zadržao samo pola sata na terenu, međutim samo pet sati kasnije morao je na megdan igraču koji je u dva seta bio bolji od Rafaela Nadala.

I odučio ga je od tenisa, a pritom je zabeležio i petu pobedu protiv Tima iz isto toliko međusobnih susreta. Podsetimo, Austrijanac je samo u Londonu prošle godine uspeo da uzme set Đokoviću.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Samo 16 minuta bilo je potrebno našem asu da u prvom setu stigne do 4:0, uz dva brejka viška. Perfektan servis, dobra kretnja u polju, ali i činjenica da je Tim grešio kod svojih forhenda, doneli su Novaku prvi set posle samo 25 minuta igre.

I drugi je počeo furiozno - brejkom! Malo je ''zaribao'' pri pokušaju da potvrdi isti jer je igrao prvi gem na meču na razliku. Ali, dva dobra servisa i na semaforu je bilo 2:0.

Koliko je bio dominantan na meču, govori i podatak da je Timu uzeo još jedna brejk u drugom setu, iako je ovaj imao 40:0. Prosto, Srbin je ''leteo'' po terenu i koristio svaku grešku protivnika.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Doduše, bilo je i njegovih kada je u 4. gemu drugog seta dozvolio Timu da dođe do prve brejk lopte. Ali samo da dođe, ne i da mu uzme servis. Ubedljivih 4:0 u tom trenutku, malo kasnije i 6:0 za pobednički urlik koji smo nekoliko puta tokom ovog meča mogli da vidimo.

Meč je trajao 59 minuta, a u njegovom finišu videli smo nepristojnu publiku u Rimu, Zviždali su Timu, verovatno nezadovoljnoi njegovom partijom i činjenicom da ni sat vremena nisu gledali tenis.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CCCC

    20. maj 2017 | 20:58

    Samo peglaj brate Srbine!

  • Buki78

    20. maj 2017 | 23:30

    Gledao sam mec i uzivao,pa bilo je krajnje vreme da se svi ti porazi pretoce u jednu briljantnu partiju tenisa,gde je ocitao bukvicu Austrijancu i rekao mu bez starca nema udarca,sutra jos jedan ali mnoooogo opasniji i visoki protivnik,bice teskoo ali verujem u Noletovu pobedu....Idemo Nole po Rimsku titulu pa makar u 3 seta i 3 sata tenisaaa....Srbijaaa....

  • NELE

    21. maj 2017 | 00:14

    Vratila se zver grize svre pred sobom, mnogo su ga ljutili u zadnje vreme , bravo stari , novi Nole.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA