≫ 

Đoković otkrio kakva kriza ga je snašla posle osvajanja Rolan Garosa

Najbolji srpski teniser smatra da se oseća mnogo bolje nakon godinu dana kada se vratio u Pariz po odbranu trofeja

  • 5

Najbolji srpski teniser Novak Đoković razgovarao je za CNN uoči Rolan Garosa gde brani titulu i tom prilikom je rekao da se nakon osvajanja trofeja u Parizu prethodne sezone ''ispraznio'', te je usledila kriza rezultata.

>>> Đoković otkrio zašto je angažovao baš Agasija iako je bilo i drugih trenera! (VIDEO)

- Sećam se kako je bilo teško stići do toga. Sati, posevećenost, treninzi... Nekoliko godina nisam mogao da napravim poslednji korak, a onda sam konačno uspeo i podelio to sa najbližim ljudima. To je bio nezaboravan momenat - rekao je Đoković na početku intervjua za CNN.

- Bilo je mnogo očekivanja, pritisak je rastao svake godine kako sam se vraćao, pa je to na kraju donelo radost i mnogo olakšanja. Bilo je mnogo emocija. Kada sam konačno uspeo, ispraznio sam se - objasnio je Đoković svoje osećaj posle osvajanja RG prošle godine.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Partije Đokovića nakon osvajanja trofeja u Parizu bile su ispod očekivanja, ako se izuzme finale US Opena, a prolazio je kroz krizu i u prvom delu sezone, pa je odlučio da smeni kompletan stručni štab, i da za novog trenera angažuje Andrea Agasija.

- Prolazim kroz malu krizu, ako želite to da tako nazovete. Ja bih to nazvao "drugim smerom" posle pet uspešnih godina. Sve je to deo sporta. Sada se osećam mnogo bolje nego pre tri, četiri meseca. Uzbuđen sam zbog povratka u Pariz. Prošlo je godinu dana, ali se osećam kao da je bilo juče - istakao je srpski teniser.

Đoković je takođe izneo mišljenje i o Rafaelu Nadalu, koga mnogi smatraju najvećim favoritom u Parizu.

- Neverovatno je da će se boriti za svoju desetu titulu. Rafa je uvek bio dominantan ovde. Opet ima sjajnu sezonu, igra vrlo kvalitetno. Biće izazov pobediti ga. Uvek je bilo i uvek će biti na šljaci, posebno na Rolan Garosu - zaključio je Novak Đoković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA