IBRA NA PREDSTAVLJANJU U PSŽ: Nemoguće će postati moguće!

Šveđanin posle parafa na ugovor sa Parižanima, poručio da će ovaj klub u skorije vreme biti među najboljih pet na svetu

  • 0

Doskorašnji fudbaler Milana Zlatan Ibrahimović potpisao je danas trogodišnji ugovor sa francuskim Pari Sen Žermenom, čime je okončana najveća transfer saga ovog leta.

- Zaista sam presrećan zbog dolaska u PSŽ. Ovo je veliki korak u mojoj karijeri i predstavlja ostvarenje još jednog sna. Da kažem i da me Milan nije prodao već sam ja želeo da odem, kada sam video kakav projekat raste u Parizu. Došao sam ovde da pobeđujem. Ovaj tim će sigurno u skorijem roku biti među najboljih pet na svetu. Nemoguće ćemo učiniti mogućim - kazao je Ibrahimović na zvaničnom predstavljanju u Parizu.

Francusku ligu mnogi ne stavljaju u isti koš sa rejtingom švedskog superstara, ali on nema ništa protiv selidbe.

- Pariz je prelep grad i presrećan sam što ću se sa porodicom preseliti ovde. Ovde mi je i prijatelj Maksvel koji mi je ispričao sve najbolje o gradu i klubu. 

On je istakao i da mu je u Milanu bilo divno, ali da je došlo vreme za rastanak.

- Bio sam srećan u Milanu, vežu me lepa sećanja za njega. Uz podršku uvek sam pružao maksimum na terenu. Čak i kada nisam igrao, uvek smo bili dobri na terenu, jer je tim bio odličan. Istina je da sam rekao da ću sa Milanom potpisati poslednji ugovor u karijeri, ali sudbina je htela drugačije. Realnost je da Italija mnogo izgubila odlaskom igrača kao što smo ja, Tijago Silva ili Laveci - poručio je Ibrahimović.

PSŽ je Milanu na ime obeštećenja za napadača platio 20 miliona evra. Ibrahimović bi godišnje u Parizu trebalo da zarađuje između 12 i 14 miliona evra. Ibrahimović je prošle sezone postigao 35 golova na 44 utakmice u dresu rosonera. U dosadašnjoj karijeri on je još igrao za Malme, Ajaks, Juventus, Inter i Barselonu.

Švedski fudbaler je drugo pojačanje koje je PSŽ predstavio danas, a pre njega pred novinare je izašao bivši igrač Peskare Marko Verati. Bogati klub iz francuske prestonice je u ovom prelaznom roku već doveo Argentinca Ezekijela Lavecija i Brazilca Tijaga Silvu. U roku od godinu dana su na potpise i plate igrače potrošili sko 240 miliona evra. 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA