Spremaju se velike reforme u sudijskoj organizaciji: FSS krenuo da zavodi red u Superligi, niko neće biti pošteđen!

"Na tu temu bilo je mnogo razgovora s predsednikom Saveza Slavišom Kokezom i već sada mogu da najavim da će biti jedna ozbiljna reforma i Sudijske komisije i sudijskih lista. U narednom periodu biće velikih promena na tom planu", najavio je gensek Saveza Jovan Šurbatović

  • 16

Fudbalski savez Srbije ozbiljno je shvatio probleme koji su se redovno provlačili kroz tek završenu sezonu Superlige u vezi sa suđenjem i nezadovoljnim klubovima i narušavali regularnost takmičenja.

Od naredne sezone, najavljuju iz FSS-a, spremaju se veliki rezovi u sudijskoj organizaciji i među sudijama, najavio je generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović.

- Imali smo problema u završnici takmičenja, i u Superligi, ali i u ostalim ligama po vertikali i tu će biti velikih rezova. Imamo i nezadovoljavajući kvalitet suđenja. Istina je da sudije sude pod velikim pritiskom, da je jako teško suditi našim najvećim klubovima, ali je istina i da nije bilo zadovoljavajućeg kvaliteta suđenja - rekao je Šurbatović gostujući na TV Pink.

>>> Zvezdina ''čestitka'' Partizanu za 27. titulu: Niko nije bio tako dominantan kao Slaviša Kokeza!

Posle niza saopštenja, uglavnom Zvezde i Partizana o sudijama koje se "guraju" da bi sudile u korist jednih i drugih, te objave sudijske komisije kako su vršeni pritisci na arbitre upravo iz tabora "večitih", FSS je rešio da sprovede reforme u sudijskoj organizaciji i zavede red.

- Na tu temu bilo je mnogo razgovora s predsednikom Saveza Slavišom Kokezom i već sada mogu da najavim da će biti jedna ozbiljna reforma i Sudijske komisije i sudijskih lista. U narednom periodu biće velikih promena na tom planu. Stvorili smo jednostavno sve logističke preduslove da se fudbal u Srbiji razvija. Međutim, treba biti realan i reći gde trenutno imamo najviše problema, a to su domaća takmičenja. Ponašanje klubova, pritisci na sudije i imamo veliki problem s nezadovoljavajućim kvalitetom suđenja - najavio je Šurbatović.

On je dodao da je formiranjem "Etičke komisije" već napravljen prvi korak u cilju sankcionisanja svih onih koji svojim ponašanjem utiču na regularnost takmičenja i vrše pritisak na arbitre.

- Etička komisija je sastavljena iz dva dela, jedan deo se bavi istragama, a drugi odlučivanjem. Komisiju čine apsolutno kompetentni, stručni, nezavisni eksperti i kao takva nezavisna je i od organa FŠ. Ona će u kratkom roku rešavati sve ono što se evidentira kao problem. Ja mogu da kažem da već četiri – pet predmeta Komisija obrađuje, da su veoma brzi i efikasni. Ne znam šta će biti epilog i ne mogu da prejudiciram stvari, ali kao generalni sekretar dobijam informacije i mislim da prve rezultate komisije možemo da očekujemo već u narednih desetak dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Osnovani u Gospicu

    27. maj 2017 | 15:55

    Naravno da se spremaju velike reforme posto ove dosadasnje nisu donele drzavnom projektu titulu,verovatno ce uvesti pravilo da se zvezdi za svaki dosudjeni penal automatski priznaju 3 boda,za svaki postignut gol iz penala 5 bodova,za postignut gol sa atletske staze 10 bodova,ta pravila ce vaziti samo za drzavni projekat...jer su videli da oni nemogu sacuvati ni poklonjenu titulu

  • Severac

    27. maj 2017 | 15:10

    Ahahahahaha, kasno se setili....licemeri jedni, bolje spinuju stvari od glodara....još Toletov duh lebdi Fss-om

  • GROBAR spalio Đenku

    27. maj 2017 | 15:52

    Samo da je Kokeza u tome,bicemo prvi 5 godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA