Posle 27 godina rođena braću u timu! Evo ko je sve pre Matića nastupao za reprezentaciju!

Selekcija Srbije prvi put ima rođenu braću u timu, dok su računajući Jugoslaviju poslednji put braća igrača za nacionalni tim 1990. na Mundijalu u Italiji

  • 4

Fudbaleri Uroš i Nemanja Matić su prva braća koja su zaigrala za nacionalni tim posle 27 godina. Doduše, nije to više onaj tim Jugoslavije jer se država raspala, ali možemo da kažemo da, ako računamo i taj period, oni su sedmi po redu.

 

Pre njih u reprezentaciji zemlje u kojoj smo živeli igrali su Sead i Safet Sušić, Zlatko i Zoran Vujović, pa Boško i Milko Đurovski, Husref i Vahidin Musemić, Boro i Zvezdan Cvetković, Branko i Dragoljub Brnović.

 

Poslednji put braća sju nastupala ui nacionalnom timu 1990. na Svetskom prvenstvu u Italiji, kada su braća Brnović igrala za selekciju.

 

Međutim, oni neće biti jedina braća u selekciji Srbije jer se uskoro čekuje da se u nacionalnim timu nađu i braća Savić, Vanja i Sergej

 

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

 

(Telegraf.rs/Izvor: ALO)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PRINCIP

    31. maj 2017 | 09:43

    Privatna reprezentacija...Predlog da svako pozove svog brata,rodjaka u reprezentaciju...Ne zove se neki igraci koji imaju odlicne sezone ali se zato zove Uros Matic koji ima blistavu i uspesnu karijeru u Kosicama,Sturmu i Copenhagenu...

  • Zeljko PSG ex JSO

    31. maj 2017 | 22:30

    Mi stari ljubitelji se najradije secamo Sejada i Safeta kakvi su to majstori bili.Meni je Sejo bio ekstra upropasti ga Jelikic i vinjak u Staklencu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA