LIGA ŠAMPIONA: Partizanu nikad teže, ide na Kiprane!

Crno-beli po svemu sudeći putuju na Kipar, pošto AEL Limasol ima prednost od tri gola iz prve utakmice protiv severnih Iraca. "Protivnik teži nego što smo očekivali", kaže sekretar stručnog štaba crno-belih Ljubiša Ranković

  • 5

Fudbaleri Partizana, ukoliko u revanšu protiv malteške Valete sačuvaju prednost od 4:1 iz prvog meča, igraće protiv pobednika duela AEL Limasol -  Linfild u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, odlučeno je žrebom u Nionu.

U prvom meču u Limasolu Kiprani su slavili sa 3:0 pa će revanš u Severnoj Irskoj verovatno biti samo formalnost. Crno-beli bi prvi meč trebalo da igraju 31. jula ili 1. avgusta verovatno u Limasolu, dok je revanš na programu u Beogradu sedam dana kasnije.

- Protivnik je teži nego što smo očekivali, ali svi su timovi bili tu negde. Jedini problem su temperature na Kipru. Igrali smo pre dve godine tamo, znamo kako je, ali nadamo se da ćemo proći dalje. Čim je AEL bio ispred Apoela, Anortozisa i Omonije, radi se o kvalitetnoj ekipi - kazao je predstavnik Partizana na žrebu Ljubiša Ranković.

Ekipa iz Limasola prošle sezone osvojila je titulu prvaka Kipra ispred mnogo poznatijeg Apoela, koji je igrao u četvrtfinalu Lige šampiona.

Crno-beli u poslednjem sudaru sa predstavnicima Kipra nisu bili uspešni, pošto su u sezoni 2008/2009 eliminisani upravo u trećem kolu od Apoela.

Ekipa AEL-a do sada je po šest puta bila šampion Kipra i osvajač trofeja u nacionalnom kupu. Trenutno imaju 17 stranaca u ekipi, od kojih su četvorica Portugalci, a po trojica Brazilci i Angolci.

Drugi potencijalni, ali manje mogući, rival Partizana Linfild 51 put je bio šampion Severne Irske, a nacionalni kup osvajao je "samo" 42 puta.

Ovaj klub je do sada 38 puta igrao u evropskim takmičenjima, a najveći uspeh napravio je u sezoni 1966/1967, kada je došao do četvrtfinala tadašnjeg Kupa šampiona. Ukoliko Partizan prođe treće kolo, obezbediće plasman u Ligu Evrope bez obzira na ishod dvomeča u četvrtoj rundi.

U ostalim mečevima 3. kola sastaju se:

Maribor/Željezničar – Dudelanž/Salcburg

BATE/Vardar – Skenderbeu/Debreceni

Kluž – Liberec/Šahtjor Karagandi

Anderleht – Šamrok/Ekranas

Budućnost/ Slask – TNS/Helsinborg

Uliks/Šerif - Ludogorec/Dinamo Zagreb

Seltik – Helsinki/KR

Molde/Ventspils – Flora/Bazel

Žilina/Hapoel Šmona – Nefči/Zestafoni

Fenerbahče - Vaslui

Madervel - Panatinaikos

Kopenhagen - Briž

Dinamo Kijev - Fejenord

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor Novogradec

    20. jul 2012 | 18:48

    Ooo KIPAR

  • pele

    20. jul 2012 | 16:40

    Idu na kiprane,a nikad teze?!Tu se vidi gde je nas fudbal.Vecito kad se prica,prica se gledajuci nas u proslom vremenu,veliki smi,tradicije,igrali finale ovog,onog,a onda dolazi stvarnost i neki klub sa Kipra neverovatan problem?Pa kud se onda guraju u ligu sampiona?Ah,da da bi se lakse prodali klinci.

  • The Big Time

    20. jul 2012 | 21:49

    AEL Limassol je ozbiljan tim. Igraju neverovatno defanzivan fudbal sa malo postignutih golova. Izuzetno su uigrani i iskusnu. Igraju na rezultat. Prosle sezone su nadmasili APOEL (ucesnika LS) i Omoniu bez vecih problema. AEL je takodje tim sa najmanje primljenih golova u Evropi prosle sezone i njihov skor iznosi 18 pobeda, 6 neresenih i 2 poraza (golovi 33-7). Na sredini imaju 2 izuzetno prodorna igraca a zadnja linija je bez bezprekorna. Gledao sam ih mnogo puta. Partizanu nece biti lako. Prvo igraju protiv ODLICNE ekipe u kojoj u startnoj postavi igraju samo 2 domaca igraca, a ostali su stranci, i igrace protiv ogromne vlage i 30+ celzijusa nocu... Navijaci izuzetno verni i uvek je pun stadion. Finansijski su vrlo dobro potkovani. U Beogradu mozda ocekujte povoljan rezultat, ali ovde ce biti vise nego tesko... Pozdrav!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA