≫ 

U Srbiji sam postao muškarac, ali i dalje sam sam protiv sveta: Sve o Džoni Boldenu sa kojim Zvezda još jače napada Evroligu (VIDEO)

"Moja igra je podignuta na viši nivo, konačno sam se maksimalno posvetio onome što radim ovde. Oživeo sam. Moj mentalitet se promenio i to se vidi na terenu", baš ovako vidi svoj boravak u FMP Železniku novo pojačanje crveno-belih

  • 11

KK Crvena zvezda je imala kvalitenu "četvorku" ispred nosa u liku Džone Boldena (21), ugrabila ga pre svih ostalih, i trebalo bi da je time rešila "goruću" poziciju za sledeću sezonu.

Očekivano i rezonski od crveno-belih, ali i za Boldena.

Iza Australijanca je sezona velikog uspona, najbolja u karijeri, ona koja mnogo obećava, i prelazak na viši nivo takmičenja i profesionalizma bio je logičan korak za momka kome je košarka u genima.

>>> Najbolji igrač FMP-a prešao u Zvezdu, ne igra finale plej-ofa! (VIDEO)

Njegov otac Brus bio je zvezda australijske lige sa 17-godišnjim stažom, izuzetno uspešan, a njegovim koracima, doduše na drugom kraju sveta, krenuo je i naslednik koji nije mogao da izabere bolju destinaciju za razvoj od "Zemlje košarke". Važno je reći da je Bolden stigao u Srbiju da "restartuje" mladu karijeru koja, posle odlaska sa čuvenog UCLA univerziteta, nije imala pravu skicu.

- Prelazak u Evropu je bio najbolji potez za moju karijeru - rekao je Bolden nedavno u razgovoru za portal pickandroll.com.au.

- Moja igra je podignuta na viši nivo, konačno sam se maksimalno posvetio onome što radim ovde. Oživeo sam. Moj mentalitet se promenio i to se vidi na terenu - oseti se zadovljstvo u rečima 208 cm visokog atlete čije će fizičke predispozicije Zvezdi biti od velike važnosti u borbi za evroligaške bodove.

Bolden je u ABA ligi beležio 12,9 poena, 7,2 skokova, 1,8 asistencija i jednu krađu u proseku po meču što mu je donelo zvanje najperspektivnijeg igrača lige za prethodnu sezonu.

Široki napadački repertoar (trojke, poeni iz reketa, sa poludistance i njegova specijalnost alej-ap zakucavanja), kao i defanzivni kvalitet, Bolden će od naredne sezone staviti na raspolaganje treneru Dejanu Radonjiću.

U Zvezdi Boldena vide kao naprednu verziju Luke Mitrovića čija karijera je u blagom padu posle povrede iz koje je izašao. Australijanac bi uz Kuzmića naredne sezone trebalo da bude čuvar Zvezdinog reketa sa svojim dugačkim rukama, skakačkim sposobnostima, brzim reakcijama koje će, uz rad sa Radonjićem, nesumnjivo podići na još viši nivo.

Za samo godinu dana Australijanac je uradio ono zbog čega je došao u Srbiju. Uspeo je da napravi korak dalje. Ipak njegov dolazak i adaptacija na Evropu, Beograd, nove saigrače, kako sam priznaje, nije bio lak.

- Došao sam sa koledža i nisam baš znao šta me čeka u Evropi. Od srednje škole i koledža uvek sam igrao sa vršnjacima, uvek su tu bili treneri, asistentni trenera i ostali pomoćnici koji su me poznavali i vodili kroz košarku. ali sada, u FMP-u, najmlađi sam u ekipi. Ovde imate momke sa kojima, posle treninga, nemate baš priliku da se družite, jer odlaze svojim kućama, svojim ženama i deci. Imaju svoj život.

Usamljeničo bitisanje i svakodnevno dokazivanje na treninzima, snalaženje van parketa i treninga, Boldenu je donelo i priliku da sam kroji svoju sudbinu u tuđini, da sam donosi odluke i preuzme odgovornost.

- To što sam morao da se navikavam da živim sam učinilo me je zrelijim. Jednostavno, moram da odrastem i postanem muškarac. Moj mentalitet se promenio otkad sam u Evropi. Imam podršku porodice i meni najbližh prijatelja, ali osećam da sam u ovom trenutku sam protiv sveta. Na meni je da se sad dokažem.

Ako Boldenov razvoj u Zvezdi, kroz Evroligu, bude tekao prema očekivanjima, svetla NBA pozornice će ga čekati. Australijanac će ovog leta saznati ime kluba koji će ga draftovati i zbog toga je ranije završio staž u FMP-u.

- Definitivno jesam! Verujem da sam više nego spreman za NBA - kao "iz topa" je ispalio snažni krilni igrač na pitanje da li je spreman da već sada uskoči u patike nekog od NBA ligaša.

Da, on veruje da je i sada u stanju da kvalitetno doprinosi u oba pravca u konkurenciji najjačih na svetu.

- Mislim da mogu mnogo da pružim bilo kojoj ekipi. Bilo sa klupe ili kao starter. Čak ne moram da budem striktno napadač, mogu da delujem i samo kao defanzivac. Ako žele da budem šuter, mogu i to, da trčim, otvaram se i čekam pas. Koju god ulogu mi namene i šta god se traži od mene, uradiću to.

Boldenov profil, ne samo kao igrača, već i ličnosti, uklapa se u strogu Zvezdinu politiku pojačanja. Kao radoholičar i neko ko je gladan uspeha, treninga i razvoja, uz kvalitet koji poseduje, nije mogao da prođe nezapaženo kod menadžmenta crveno-belih.

Do uspeha, kaže, ne priznaje nijedan drugi put nego, samo rad.

- Ono što sam naučio iz iskustva je da ako ne radite ništa, neće se ništa ni desiti. Svestan sam da samo radom, a ne pričom, pomažeš sebi i napreduješ. Ako satima radite, danima, nedeljama, mesecima i godinama, rezultati će sigurno doći - ovako Australijanac vidi sebe dalje, prvo u Zvezdi, a posle...

(M.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA