≫ 

Borković pobedio u Salcburgu

Sledećeg vikenda TCR Svetski šampionat nastavlja se na Hungaroringu kraj Budimpešte

  • 3

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković pobedio je na prvoj trci petog vikenda TCR Svetskog šampionata u Salcburgu i ostvario svoj drugi ovosezonski trijumf.

 

Vozač Alfa Romeo Ðulijete TCR s brojem 62 NIS PETROL TIMA uz podršku gruzijskog tima “GE Force” i italijanskog “Romeo Ferraris”, ponovo je, nakon Bahreina, imao čast da mu na pobedničkom postolju sviraju "Bože pravde".

 

Srpski as je na drugoj trci, zbog pravila koja predviđaju obrnuti poredak prve desetorice, startovao kao deveti, ali je zbog problema sa automobilom morao da odustane.

 

- Ponosan sam i presrećan što sam još jednom uspeo da predstavim Srbiju u najboljem svetlu. Ne mogu rečima da opišem čast i osećanja kada sam slušao srpsku himnu i ovde u Austriji. Nadao sam se da ću i u drugoj trci moći do bodova, ali nažalost, nije moglo. Uprkos svemu, odlazim srećan na sledeći vikend u Mađarsku. Hvala mom timu i svim navijačima koji su bili uz mene i ovog puta-, rekao je Borković.

 

Borković je u Austriji "inkasirao" novih 29 bodova, samo jedan manje od aktuelnog svetskog šampiona Stefana Kominija, što mu je omogućilo napredak na peto mesto u generalnom plasmanu sa 82 boda.

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA