≫ 

DAJTE ZVEZDI ODMAH PEHAR: Crveno-beli zgromili FMP i počeli odbranu titule!

Zvezda ubedljivo i lako pobedila FMP i počela odbranu titule šampiona države

  • 67

Košarkaši Crvene zvezde  ubedljivo su pobedili FMP sa 94:66 u prvom meču finala plej- ofa KLS Superlige.

>>> Cirbes i Marjanović nisu zaboravili Zvezdu: Bivši centri crveno-belih došli u Pionir (FOTO)

Zvezda je povela sa 1:0 u seriji koja se igra do tri pobede. Sudeći po prvom meču nema sumnje da će aktuelni šampion odbraniti titulu sa maksimalnim rezultatom i to već u petak kada je na programu treći meč. Drugi je u sredu u Železniku (18.30h).

>>>Srpski basketaš iskopirao čuvenu fintu Bodiroge zvanu "Bič" FIBA ga je odmah proglasila za najbolji potez ikada! (VIDEO)

Šta reći o utakmici? Zvezda je toliko kvalitetna, da bi lakše bilo za ove momke obe ekipe da joj se odmah uruči pehar pa da svi lepo odu na odmor, da se ne muče i povređuju više.

Crveno-belima je ovo već 82 utakmica u sezoni i već je došlo do zasićenja organizma, ali će izvuči još dve utakmice. Zvezda je imal 30 asistencija, 70 % šut za dva poena i 55% za tri poenašto dovoljno govori o igri.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Crveno-beli su do sada izgubili samo tri utakmice ove sezone( ne računajući duele u Evroligi) od 42 ukupno (26 aba liga 14 KLs plus 2 plej of) i to samo od Budućnosti, i Partzana dva puta.

FMP prosto nema kvalitet da se suprostavi Zvezdi koja ima ozbiljan evroligaški tim. Ta evropska škola je mnogo jaka i to se vidi na ovim mečevima kroz rutinu i iskustvo igrača.

CRVENA ZVEZDA - FMP 94:66

(23:11, 15:13, 34:15, 22:27 )

CRVENA ZVEZDA: Volters 10, Tompson 3, Dangubić 7, Mitorvić 6, Lazić 6, Simanić 4, Dobrić 21, Simonović 11, Dženkins 3, Gudurić 5, Kuzmić 6, Bjelica 10

FMP: Radanov, Čović 7, Davidovac 9, Apić 13, Lazarević 10, Bursać 2, Šešlija 9, Kutlešić 4, Ljubičić, Radovanović 2, Ostin 6, Kaplanović,

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Osim odbrane, kojom su slomili "pantere" Zvezde je igrala u napadu sasvim solidno, ne čak ni nešto preterano dobro, osim na kraju trećeg perioda kada je sa tri vezane trojke stekla ubedljivu prednost.

Ipak, igrači FMP.-a su joj dosta pomogli da stekne veliku razliku svojom slabom igrom.

Pantere nije služio šut, što je i teško kada vam neko igra jaku odbranu, jer se gubi snaga da se dođe do pozicije za šut, pa posle ni nema koncentracije.

Drugo, imali su dosta izgubljenih lopti 12 za 27 minuta, što je dosta olakšalo Zvezdi koja je imala čak 60% šut za tri poena.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Kada je Zvezda došla do plus 33 68:35 u 28. minutu sve je bilo jasno. I ko kosi i ko vodu nosi.

Zato se i očekuje, bez da vređamoi igrače FMP-a, da se ova serija završi u jpoš dva meča i to prilično lakom pobedama Zvezde.

Jer je razlika u klasi prevelika. Ipak, tužno je što protiv Zvezde na ovom meču nismo videli nijednog mladog talentovanog igrača FMP-a da je pokazao neki kvalitet.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Plej-of finale, prva utakmica

Crvena zvezda - FMP 94:66

Druga utakmica  14. jun 18.30

Treća utakmica 16. jun 20.00

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA