Španski teniser: Nadal je svetlosnim godinama ispred Đokovića (VIDEO)

Hvalospev Tomija Robreda o sunarodniku

  • 25

Španski teniser Tomi Robredo analizirao je aktuelnu tenisku sezonu, i istakao da su Rafael Nadal i Rodžer Federer neprikosnoveni igrači.

Robredo ih je svog sunarodnika i Švajcaraca nazvao čudovištima.

- Ne mogu da kažem da postoji "velika četvorka", već su u pitanju samo dvojica, pošto su, po mom mišljenju, Nadal i Federer su na drugom nivou. Kada govorite o njima, to je kao o drugoj dimenziji. Rafa je osvojio Rolan Garos, Monte Karlo i Barselonu po 10 puta. To je lako izgovoriti, ali kada promislite, zvuči strašno. Moramo se zahvaliti Rafi što je tenis toliko popularan. Federer ne igra šest meseci, a njegova oprema i dalje bude najprodavanija. Njih dvojica su čudovišta - poručio je svojevremeno peti teniser sveta.

Za Novaka Đokovića rekao je da je Nadal "svetlosnim godinama ispred".

- Iako je Mari broj 1 i fenomen, Nadal je ikona ovog sporta zbog svega što je postigao: godina u vrhu, Grend slem titula, Masters trofeja, medijske popularnosti, autograma. Ako ga uporedite sa Đokovićem, koji je takođe bio prvi na ATP listi, svetlosnim godinama je ispred. To je moje mišljenje - rekao je Robredo.

Đoković i Robredo su se sastajali devet puta, a Novak je sedam puta pobeđivao - poslednji put u Dubaiju 2016. godine 6:1, 6:2.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Robin Hud

    17. jun 2017 | 16:41

    Jadnicak, nije on kriv !

  • Даца

    17. jun 2017 | 15:47

    Овај...Робредо синак, нађи податак о броју проведених недеља на првом месту па онда нешто причај... нашао један искомплексирани шљакаш који има можда пар титула у животу да прича о Новаку Ђоковићу, о Боже...

  • Koja

    17. jun 2017 | 16:53

    Koji moron.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA